The Dubai Mall – Ett av världens största shoppingcenter

The Dubai Mall är ett av världens största shoppingcenter, som har fyra våningar med drygt 1200 olika butiker.

Här man man shoppa alltifrån kläder från lyxbutiker till vanliga kedjor som Zara och H&M, elektronik, leksaker, arabiska prylar och mycket, mycket mer.

Det mesta finns med andra ord här. Men idag är Dubai väldigt dyrt. Eller den svenska kronan är inte börd så mycket, så det är inte särskilt prisvärt att shoppa här.

Dubai Mall Akvarium

I Dubai Mall ligger ett gigantiskt akvarium, Dubai vill gärna vara störst på allt. Man jag har möjlighet att se en del av akvariet helt gratis ifrån shoppingcentret från de olika våningarna. Allra bäst och mest tycker jag man ser från bottenvåningen.

Vill man gå in i akvariet och se mer kostar det naturligtvis en slant.

Food Court plan 2

På plan två har de en stor food court med många olika sorters restauranger. Här finns allt ifrån asiatiskt, till arabiskt, mexikanskt och europeisk mat att äta.

Vi gick och åt lunch där vår första dag. Killarna ville prompt att KFC medan jag hellre ville äta asiatiskt. Så det var perfekt att vi kunde köpa den maten vi var sugna på och ändå äta tillsammans. Så är det när man har olika viljor.

En lunch kostade ungefär som hemma i Sverige. Runt 100-lappen för en meny,

Skridskobana

I Dubai mall har de även en skridskobana inomhus. Den hann vi inte besöka denna gången. Men jag har varit och kollat på den tidigare när shoppingcentret var nästan nybyggt.

Öppettider

Dubai mall är öppet varje dag mellan 10-22.

Ta sig hit

Det är enkelt att ta sig hit. Antingen tar man en taxi eller metron. Den har en station som heter Dubai Mall / Burj Khalifa. Sen går det en inomhus gång som tar ca 10-15 minuter till Dubai mall.

Det ligger precis bredvid Världens högsta byggnad – Burj Khalifa.

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.