Ifens skidområde i Kleinwalsertal i Vorarlberg

Hoher Ifen 2 228 meter högt

Kleinwalsertal är ett skidområdet i norra Österrike i området Vorarlberg. 

I Kleinwalsertal kan man åka skidor i både Österrike och Tyskland på en och samma gång.

De erbjuder 130  km skidbackarna i området i  olika svårighetsgrader.

Vi fick rekommenderat att åka till Ifen och åka skidor. Dels låg Ifen verkligen på soliga sidan under dagen och sedan låg det hösta berget i Kleinwalsertal där, Hoher Ifen, som var 2 228 meter över havet.

Bergstation 2 030 meter högt

En dag efter Lilla Ls skidskola hoppade vi på bussen från Riezlern till Ifen. Buss 5 som går dit  var så gott som  proppfull och den  tog cirka 15 minuter. Så det märktes minst sagt att Ifen var ett populärt område att åka skidor i, i regionen.

Vi tog oss upp med kabinliften till Bergstation som låg på 2 030 meter över havet för att både åka skidor på toppen och för att äta lunch i solskenet som vi hade hoppats.

 

Snälla och barnvänliga backar

Skidbackarna i Ifens skidområdet var mesta dels blåa eller röda. Så det kändes som det var mest ”snälla” backar och det passade verkligen en barnfamilj. Det var dag två som vi åkte med Lilla L i hans skidsele, så vi startade ut med en lång blå backe. Men sedan vågade vi oss även på de röda backarna med honom och man märkte det gick bättre och bättre för honom.

Det var heller inte särskilt mycket folk i backarna, trots att bussen var helt full på vägen dit. Man verkar att visa åkte bara upp till toppen för att njuta av en god lunch eller den magiska utsikten.

Vi var där mitt i veckan i slutet av januari och det var heller knappt inga liftköer.

Årets familjebild

Vi försökte oss på den perfekta familjebilden upp på toppen och lyckades väl ganska bra. Alla var åtminstone nöjda och glada och ville bara åka ner för backen på skidorna! Vi bara älskar det och Ifen gav oss verkligen mersmak…

Restaurang Tafel & Zunder

Vi blev rekommenderade att äta lunch eller ta ett glas på Tafel & Zunder som låg högst uppe på Bergstation vid Ifen. De hade en stor uteservering, som låg helt i sol under lunchen. Vi lyckades pricka in en helt magisk dag, men den var tyvärr alldeles fullsatt. Möjligheten att få ett bord ute i solen var i stort sett helt omöjlig. Eller våra barn var så hungriga så det var bara att gilla läget och gå in och leta på ett bord. Vilket också tog en lite stund. Vi slog oss ner här och åt lunch innan vi ville ut och upptäcka Ifens skidbackar.

Wine with a view

Jag passade på att gå ensam ut i solen en liten stund och njöt av både solskenet och ett gott glas rosé. Är det semester så är det ju och resan var ju även för att fira och då måste man ju njuta av livet och allt där till.

 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *