Wirthaus Hoheneck i Kleinwalsertal – en trevlig Michelin Guide restaurang

Skidåkning och äta gott är verkligen en trevlig kombination. Ni vet redan om min förkärlek till både skidåkning och trevliga restauranger.

Michelin Guide Restaurang 2019

Wirthaus Hoheneck är en av de bästa och mest populära restaurangerna i området Kleinwalsertal. Restaurangen har fått många fina utmärkelser och var även med på Michelin guidens lista 2019.

På Wirthaus Hoheneck använder de bara råvaror från närliggande och lokala ställen. Allt som de serverar kommer från någonstans i Vorarlberg och det är ekologiskt, lokalt och närodlat. Det märks verkligen på smakerna på maten.

Läge

Restaurangen ligger i Mittelberg i Kleinwalsertal i regionen Voralberg i Österrike.

Det rekommenderas att man bokar bord innan, då restaurangen är väldigt populär.

Förrätt

Det fanns många goda rätter att välja mellan. Men till slut blev jag rekommenderad en sallad med hemma tillverkad skinka med honungssenapsdressing och grönsaker. Den var väldigt god och skinkan var så mör och fin.

Varmrätt

Till varmrätt åt jag en grillad lax med skinka som serverades med saffransrisotto. Till maten drack jag ett vitt passande vin från regionen.

Dessert

Till dessert blev det en Hoheneck Bolla, som var en choklad parafait med karamelliserade pumpafrön och plommonsås. Det var riktigt gott.

Restaurangen är verkligen ett typiskt österrikiskt värdshus med bra service och trevlig personal.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *