Mysiga Marholmen – ett naturskönt örike i Roslagen

Marholmen är ett örike i Roslagen, drygt en timme norr om Stockholm. Jag hade aldrig hört talas om dessa mysiga stället, innan Diana tog mig hit förra helgen för en  överaskningsweekend och en mysig och avkopplande tjejresa.

Avkopplande och vackert

Hela ön var väldigt vacker och rogivande. Vi ankom ena dagen vid lunchtid och tog direkt en långpromenad i strålande solsken och njöt av omgivningarna och den natursköna miljön. Trots att det är mitt i vintern – januari – så fick vi ändå härliga vårkänslor när vi strosade längs vattnet i solskenet. Samma sak på morgonen efter. En långpromenad i solsken och vi njöt till fullo. Man behöver verkligen fly storstadsstressen i Stockholm med jämna mellanrum. Detta var som balsam för själen.

Mysig nyrenoverad röd stuga

Diana hade bokat en jätte mysig stuga för oss med både bastu och braskamin. Trots att stugan hade tre sovrum med två sängar i varje, så valde vi att krypa till sängs i samma rum. Jag måste ju erkänna att jag är ju lite mörkrädd, så det kändes trevligast att ligga i samma rum.

Champagne mys i stugan

Stugan var alldeles nyrenoverad med et stort fräsch vardagsrum med kombinerat kök. Diana hade såklart slagit på stort och tagit med sig god champagne, jordgubbar, choklad och ostar som vi njöt av i den mysiga stugan. Vi hade nog kunnat suttit i stugan framför brasan i timmar, om det inte vore för att vi hade en 3 rätters middag inbokad på kvällen.

Sköna sängar för skönhetssömn

Sängarna kändes alldeles nya och vi njöt verkligen av skönhetssömn. Jag vågar knappt berätta att jag sov i 10 timmar. Det var välbehövligt också.

Restaurang Skärgårdsro

På kvällen avnjöt vi en riktigt god 3 rätters middag på deras egna restaurang Skärgårdsro. De hade en färdig 3 rätters meny, men eftersom jag är lite kräsen så kunde jag både välja en vegetarisk förrätt, fisk istället för kött till huvudrätt och en ostbricka till efterrätt.

Det var väldigt god mat och bra service, eftersom vi kunde ändra och önska som vi ville.

Jag kunde ju inte heller låta bli och nalla på Dianas goda chokladmousse.

Mareld Spa

 

 

Under dagen besökte vi Mareld Spa under nästan fyra timmar. Det skrev jag mer om häromdagen. Marholmen är verkligen värt ett besök bara för deras trevliga spa. Men jag rekommenderar starkt att bo över här.

Nästa gång är jag väldigt sugen att bo på deras hotell, som ser väldigt fräscht och fint ut.

Har du något favorit boende eller spa i Sverige? Om vart? 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *