Restaurang Ennskrax’n i Kleinarl och Rodelåkning

Trevlig österrikisk restaurang ovanför Kleinarl

På fredags kvällen under vår resa till Wagrain blev vi avsläppta i den mysiga lilla byn Kleinarl.

Här fick vi promenera närmare 2,5 km uppåt längs en liten väg, där man inte körde bilar. Nästan pulsa i snön. Efter en knapp halvtimmes promenad ankom vi målet – restaurang Ennskrax’n . Eller både ett litet gulligt gästhus, där man både kunde äta och bo över. Både utsikten på vägen upp och väl framme vid restaurangen var vacker. Man såg över hela Kleinarl.

Klassisk schnitzel

Här serverades endast ett fåtal traditionella österrikiska rätter. Valet för oss föll naturligtvis på en traditionell österrikisk schnitzel. Är man i Österrike måste man ju naturligtvis äta det.

Här visste de exakt hur man gör den riktigt god. Vi fick även välja om vi ville ha den på fläskkött eller kalkon. Jag valde faktiskt min med kalkonkött. Den var både stor, saftig och god.

Åka Rodel

Efter en lång och trevlig middag kom kvällens höjdpunkt. När vi skulle åka Rodel ner hela vägen från restaurangen. Det var så roligt. Vi skrattade så vi nästan kiknade och jag vet inte hur många gånger jag lyckades köra av vägen. Tro mig, men det gick galet snabbt… å visst var det roligt att rumla runt i snön när man knappt har sett snö på hela vintern.

En otroligt trevlig kombination. Vi blev alla sugna att promenera upp igen och åka ner….

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *