Taste Ski Amadé – En skidtur för matälskare

Kombinationen med god mat och dryck och skidåkningen är nog faktiskt en av de bästa som jag kan tänka mig. Man mår så bra i både kropp och själ.

Ski Amadé är ett stort skidområde i Österrike som erbjuder 760 km av härliga skidbackar – ren och skär njutning.  Ett trevligt sätt att ta sig runt i skidbackarna är ju att åka runt och testa olika restauranger i backarna och på samma gång njuta av de storslagna och magiska utsikterna över bergen.

En av dagarna på vår skidresa i Wagrain åkte vi på en Taste Ski Amadé Tour och besökte tre olika restauranger för frukost, lunch och mellanmål eller en tidig After Ski fast vi valde hellre något sött och gott.

Frukost på Kogelalm 1 850 m

Vi började dagen med en stor frukost eller brunch på Kogelalm som ligger väldigt mysigt uppe på 1 850 meter över havet.

Brunchen innehöll allt ifrån flera olika sorters pålägg och bröd till varma rätter, yoghurt frukt och juicer och mousserande vin. Men det bästa av allt var nog att man kunde sitta ute och njuta i solen och av de underbara vyerna som Ski Amade’s berg har att erbjuda.

Lunch på Wagrainerhaus

 

Lunchen intogs sedan på Wagrainerhaus, som ligger på 1 750 meteres höjd i Wandergebiet Flachau-Wagrain. Ett super trevligt ställe mitt bland alla skidbackarna. Även här fick vi avnjuta en härlig mat och dryckespaus i solsken.

Österrikiska revbensspjäll

Här avnjöt vi deras specialité Rippler – revbenspjäll som var grillade på deras utomhusgrill som var glaserade med smoked barbecuesås och bakad potatis . Så gott!

After Ski dessert Krapfenalm

Man tycker ju kanske att en frukost och lunch i backen borde räcka. Men man blir verkligen hungrig av skidåkning. Så runt 15 tiden var det dags för After Ski nummer ett med dessert som vi alla var sugna på istället för något annat att dricka.

Dessa skyltar satt utanför de restauranger som ingår i Ski Amades Tasting Tour. Sedan kan man hitta dessa tipsen på restauranger i deras smarta app också. Den är verkligen ett hett tips att ladda ner inför kommande skidåkning i området.

Krapfen – österrikisk specialitet

Krapfenalms specialitet var deras populära Krapfen som man kunde äta tillsammans med exempelvis glass, grädde och chokladsås eller välja olika bär eller syltar till. Det var en ritkigt mastig men god efterrätt. Och nej, jag åt faktiskt inte hela denna, utan delade den… Men god var den.

After Ski på Kuhstall vid Grafenbergalmbahn

Nere vid liften Grafenbergalmbahn i Wagrain ligger Kuhstall som var ett riktigt bra After Ski ställe efter en hel dag i backen. Eftersom alla kommer ner med liften där kring 16 tiden när de stänger, så var det nästan helt fullt. Här erbjuds liveband med härlig musik, goda drinkar och riktigt trevlig stämning. Jag avnjöt naturligtvis en god Aperol Spritz.


 

Resan till Wagrain gjordes i samarbete med Ski Amadé och Österrikiska Turistbyrån, men alla bilder, text och åsikter är naturligtvis alltid mina egna. 

 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *