Dubai – ett hett vinter resmål och perfekt för en weekend

Dubai är verkligen ett hett resmål för Skandinaver under vinterhalvåret.

Förenade Arabemiraten har verkligen ett bra klimat under vinterhalvåret. På dryga 6 timmars flygresa kan man nå Dubai och man kan även hitta prisvärda flygbiljetter till Dubai.

Vi planerar att resa till Dubai i vinter på semester hela familjen. Eftersom vi är fyra betalande i familjen så brukar jag kolla på möjligheterna till de billigaste flygresorna.

Smart söktjänst

Avionero har en väldigt smart söktjänst hur man hittar billigaste biljettpriset på en flygresa till Dubai. Den visar att det är billigast att resa till Dubai i februari och hittar även billigaste flyget att resa med.

Perfekt weekendresmål med värme

På vintern vill man kanske fly kalla och kyliga vintern bara för en solig weekend och då är Dubai verkligen ett perfekt weekendresmål med relativt kort flygresa till sol och värme.

Från Stockholm finns flera avgångar dagligen till Dubai. Om man har begränsat med dagar att ta ledigt kan man kliva ombord på en kvälls- natt flygning till Dubai och när man sedan förhoppningsvis sovit sig genom hela flygresan, vaknar man upp i Dubai och har sedan möjlighet att utforska Dubai.

Liten tidsskillnad

När man reser kan det kanske vara jobbigt med stor tidsskillnad om man bara är borta några dagar på en weekendresa. Men i Förenade Arabemiraten är tidsskillnaden bara tre timmar under vinterhalvåret. Vilket är skönt och till stor fördel, så kroppen orkar med ungefär samma dygnsrytm som hemma.

Stort utbud av aktiviteter

Dubai är även ett resmål som har många aktiviter att Gore för såväl liten som stor, gammal som ung. Läs gärna min guide med 10-tips till en lyckad vistelse i Dubai. Reser du med barn till Dubai så vill jag verkligen slå ett slag för deras nöjesparker. Motiongate och Legoland Dubai älskade mina barn och naturligtvis även jag, som gillar nöjesparker mycket.

Har du några resplaner i vinter? Om vart går din nästa resa?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.