Robotutställning på Tekniska Museet – Europas mest kreativa museum för barn

Roboten T800 från filmen Terminator.

Tekniska museet – Europas mest kreativa museum för  barn

I helgen som var besökte vi Tekniska Museet, som är Europas mest kreativa museum för barn.  Som första svenska museum någonsin tilldelades Tekniska museet priset Children in Museums Award, för deras  tillgänglighetsarbete i science center-utställningen MegaMind. Tekniska museet är ett science center och Sveriges största tekniska museum. Här kan både barn och vuxna tillsammans utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop vilket är en spännande resa från industrins barndom till framtidens storslagna visioner.

I somras hade publiksuccén Robots från Science Museum i London sin premiär. De inledde sin världsturné på Tekniska museet i Stockholm. Det är blir sista stoppet i Europa innan utställningen fortsätter sin turné vidare.

Robotzone och Robotshow med Charli

I Robot Zone kan man lära sig mer om och gör saker tillsammans med robotar. Här kan man uppleva saker som aldrig upplevt tidigare, som sagostunder, shower och yogapass – tillsammans med robotar.  Vi var på plats och såg en robotshow med roboten Charli, som var både intressant och spännande. Dock fick man ju en chock när han nämner att vi människor umgås mer md robotar än med människor…… Dvs alla som har en smartphone eller surfplatta har ju en inbyggt robot i den och Charli menar att människor umgås med sin smartphone eller surfplatta än med människor, vilket känns otroligt skrämmande.…..

Vi gick igenom hela den intressanta Robotutställningen och spanade in på alla olika sorters robotar.

Skelettrobotarna var riktigt intressanta och spännande att kika på. Robotutställningen på Tekniska är till och med 22 mars 2020. Har du inte sett den kan jag starkt rekommendera att besöka den med familjen. Det är som sagt både intressant och lärorikt.

 Mega Mind Hinderbanan

Min 3-åring hade nog ändå roligast i Mega Mind avdelningen vid hinderbanan. Här fanns det klätterväggar, labyrinter, rutschebana, klätterställningar och mycket mer roligt för aktiva barn.

Vi hann inte riktigt med hela museet heller, utan vårt fokus för dagen var faktiskt Robotutställningen och sen lite rolig lek.

Men Tekniska museet har mycket mer att erbjuda och är helt klart värt att besöka om du planerar att åka till Stockholm.

Öppettider och priser

Under höstlovet  är det öppet alla dagar: kl 10.00-19.00. Annars kika in på hemsidan för exakta öppettider.

Barn under 7 år har alltid fri entré.
Från 7 år: 150 kr

Ett årskort kostar 300 kr och man tjänar alltså in det efter två besök.

Hitta hit

Tekniska museet,

Museivägen 7,

Norra Djurgården.

Man tar sig enklast hit med Buss 69 från Sergels Torg till hållplats Museiparken.

Har du något favorit museum?

Spana också in

1 kommentar

  1. Hej Lina, Jag hade också spanat in mig på detta det har bara inte blivit av. Så kul att läsa och verkar helt klart bra så vi får försöka komma iväg också. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *