Clarion Collection Hotel Plaza i Karlstad

Under vår mini-weekend i Karlstad i somras bodde vi en natt på Clarion Collection Hotel Plaza.

Läge

Hotellet är beläget mitt i stan, precis bredvid tågstationen och nära till shoppinggator. Knappa 10 minuters promenad till Sandgrundsudden och Värmlandsmuseum. Stort plus att man kan parkera bilen i parkeringshuset Duvan mittemot hotellet för 150 kr / dygn.

Afternoon Tea 15-18

När vi ankom hotellet vid 15-tiden och checkade in bjöd de på en Afternoon Tea buffé med olika sorters bakverk och godis. Man fick naturligtvis kaffe om man önskade. De var även så gulliga och gav mina söner sorbet glass, eftersom lillen är allergisk mot både ägg och mjöl. Stort plus!

Vår Suite

Vi hade nöjet att bli uppgraderade till deras Suite på första vången med både ett stort sovrum, vardagsrum och en stor toalett med två duschar.

Vardagsrummet var ljust och stort med höga fönster. Men de hade redan bäddat i ordning soffan. Vilket var jätte bra.

Relax med jacuzzi

På våning fem hade de en mysig relax med jacuzzi. Killarna passade på att bada här medan jag gick på Värmlandsmuseum, Lars Lerins konstutställning och en promenad kring Sandgrundsudden.

Mysig frukost matsal

Frukostmatsalen var stor och fräsch med högt i tak och fönster i taket, vilket gav ett otroligt fint ljusinsläpp. Trots att det var fullt under frukosten var det behagligt att avnjuta en lång god frukost.

Färsk frukt

Den bästa starten på morgonen för mig är verkligen när den kan starta gott och nyttigt. Här hade de en stor fruktbuffé, vilket både jag och barnen älskar.

Sedan fanns det naturligtvis både varma och kalla rätter, olika sorters bröd, pålägg, yoghurt och tillbehör.

Allergivänlig mat

De hade även en kyl med både laktosfria och mjölkfria produkter för de som är allergiska. Både de smöret, mjölken och yoghurten lillen äter fanns.

Middagsbuffé

På kvällen ingick även en liten middagsbuffé som serverades från klockan 18. Men vi åt dessvärre inte den, då vi valde att gå på en annan restaurang.

Pris

En natt kostar från ca 1100 kr beroende på veckodag och säsong.

——

Vistelsen i Karlstad gjordes i annonssamarbete med Visit Karlstad, men tankar, åsikter och bilder är som vanligt mina egna.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *