Hotel Santa Marta i Lloret de Mar med sitt mysiga spa

Magisk soluppgång från Hotel Santa Martas privata strand.

Att Costa Brava har flera lyxiga hotell och bjuder på en enormt vacker kustremsa hade jag ingen aning om innan min härliga weekend till Catalunien. Costa Brava är främst känt för Skandinaver för sina fina golfbanor. Men hit är det perfekt att resa för avkoppling, avnjuta fina hotell, god mat, yoga, spa, sol, bad och vackra vyer. Costa Brava har nog det mesta man kan önska sig för semester resan.

Läge

Hotel Santa Marta är beläget i södra Costa Brava i den omtalade turistorten Lloret de Mar. Detta  fem stjärniga lyxhotell har ett idealiskt läge i ett magnifik skogsområde på vid kanten av stranden Playa de Santa Cristina, men ligger strax utanför själva turistorten. Det har dock en magisk utsikt över havet, eftersom det ligger en bit ovanför havet och har en egen sandstrand.

Rummen

Hotellet har totalt 78 rum. 59 av dem i huvudbyggnaden och sedan 18 rum till i deras Park Annex, som är i en större villa. Rummet som jag bodde i var stort och fräscht med  en skön dubbelsäng. Jag bodde i ett dubbelrum högst upp med stor balkong och havsutsikt. Det var  något alldeles extra att vakna upp till denna utsikten och soluppgången som gick upp precis nedanför.

Egen strand

Hotellet har en alldeles egen liten sandstrand. Det är dock många trappsteg från hotellet ner till stranden. Men känslan av att vi var ensamma på stranden när solen gick upp var verkligen något över det vanliga.

Är man morgonpigg möter man soluppgången från sin balkong eller nere på stranden som mig.

Poolområdet

Poolerna ligger också i anslutning till stranden. Här finns både en större pool och en jacuzzi som är uppvärmd. I anslutning till poolerna finns det solsängar både kring poolen och på eras gräsmatta närmare havet.

Foto av Janicke  Hansen

Foto av: Janicke Hansen

Under högsäsong har de även deras loungebar och deras restaurang The Buffet öppet nere vid deras Beach Club.

Frukosten

Frukosten var riktigt fräsch och typiskt spansk. Man kunde beställa vissa rätter a la carte, så jag beställde en omelett med ost och skinka och avnjöt sedan deras buffé med färska frukter, färskt bröd, olika sorters pålägg, yoghurt och nötter.

Hade det varit varmare hade jag gärna avnjutit min frukost här ute i solen på deras mysiga terass med utsikt mot havet.

Spa och Wellness

De har även ett mysigt SPA i en byggnad precis bredvid huvudbyggnaden med två olika pooler, en varm där man kan sätta på bubblor som masserar kroppen och även med en dusch som hade en masserande känsla nar man ställde sig emot den. Den andra poolen var en kall och svalkande pool, som var perfekt att ta ett dopp i innan ett besök i en av deras bastus.

De hade några bäddar att lägga sig ner och koppla av på både inomhus och även utomhus och bara blicka ut över de grönskande områdena och havet. För att gå på deras spa kostar det 18 Euro, men om man tar en behandling så ingår det i priset.

Spa behandlingar

De erbjöd ett stort urval av olika sorters Spa behandlingar. Alltifrån Ayurveda massage till vanliga massage och Thaimassage som olika sorters ansiktsbehandlingar. Deras behandlingar kostade från 49 Euro och uppåt beroende på längden på behandlingen. Dessvärre hann jag inte ta någon behandling, då vi bara stannade på detta hotell en kväll och en förmiddag, vilket var väldigt synd.

Yoga utomhus

De hade både en yogaplats utomhus i deras grönskande omgivningar och även en fin yoga sal inomhus, när inte vädret tillåter för utomhus sessioner.

Jag besökte hotellet en solig kväll i början av april och vi ville väldigt gärna ha ett yoga pass utomhus. Det var riktigt härligt med en lätt vind, fåglarna som kvittrade och utsikten över havet.

Yogan är  gratis för hotellets gäster på söndagar kl. 9.00. Men för övrig tid får man betala 25 Euro per pass.

Restaurang 58 

På kvällen åt vi en hälsosam trerättersmiddag med både en liten aptitretare och efterföljande med både choklad och godis, så det kändes nästan som en 5-rättersmeny.

Apertizer

Vi fick en liten aptitretare bestående av ärtpuré och rödbetor. 

Förrätt

Till förrätt serverades en sallad med rödbetor, rostad purjolök, valnötter och torkade frukter. 

Varmrätt

Till huvudrätt serverades det en torsk med tomater och sås. 

Dessert

Till dessert åt vi ananas med anis – vilket var en helt oförväntad god smakkombination. 

Choklad och godis till kaffet

Till kaffet eller téet serverade de chokladpraliner och några godisbitar som var riktigt goda. Jag tror faktiskt de var ”hemma gjorda” i restaurangen. 

Vem passar hotellet för?

Hotellet passar främst för par eller för familjer med äldre barn som gillar att gå på spa, på yoga, äta god mat eller bara att koppla av.  Jag skulle inte rekommendera hotellet till någon som har svårt att gå i trappor, då det är många trappsteg ner till stranden, poolen och beach cluben, om man reser för att ta del av sol  och bad.

Adress

Hotel Santa Marta

Platja Santa Cristina

17310 entre Lloret de Mar y Blanes (Girona)

Att resa till Lloret de Mar / Costa Brava;

Enklast tar man sig med direktflyg till exempelvis med Norwegian till Barcelona på ca 3,5 h från Arlanda går det flyg flera gånger om dagen. Sedan tar det cirka en timmes bilresa från Barcelonas flygplats till Hotel Santa Marta, beroende på trafiken som råder. Man kan även flyga till Girona som ligger närmare i Costa Brava,

Vill man resa på en charterresa, så kan man även boka Hotel Santa Marta via Ving. 

Tidsskillnad Ingen.

Språk  Spanska, men de talar även engelska i turistorterna och på större hotell.

Valuta Euro, generellt är det billigare att äta en middag på restaurang Spanien, jämfört med Sverige. 


Det här inlägget är en del av samarbetet med  NordicTBinCostaBrava som arrangeras av Nordic TB och Costa Brava. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *