Spa Terraza på Hotel & Spa Terraza i Roses

Att jag älskar att besöka nya Spa är verkligen ingen nyhet för er som läser min blogg mer frekvent. Jag hittar dessutom gärna spa’n som har det lilla extra.

Jag är nyligen hemkommen från en avkopplande resa till Spanien och närmare bestämt Costa Brava kusten, som ligger i norra Spanien. Resan till Costa Brava hade främst fokus på Wellness, Spa och Mindfullness.

Att Spanien har så många fina span och spahotell är kanske inte det första man tänker på när man ska resa till Spanien. Men jag vill lova att reser du till Spa Terrazas kommer du verkligen inte att bli besviken.

Spa Terrazas

Spa Terrazas är beläget på Hotel & Spa Terraza uppe på deras takvåning och takterrass.

Pool, jacuzzi och härliga relaxytor

Här kan man njuta i deras varma jacuzzi med sköna kuddar eller i den uppvärmda större poolen och bara blicka ut över havet.

De hade även sköna solstolar eller fåtöljer att slå sig ner och koppla av i med första parkett till 50 nyanser av blått.

Jag besökte spat i fredags kväll och helt otippat så fick jag hela spat helt för mig själv. Det var både lyxigt och avkopplande. Vem drömmer inte om att gå på spa helt ensam och rensa tankarna och bara relaxa.

Flera olika saunas

På Spa Terraza finns även flera olika sorters bastus / saunas att både sätta sig eller att lägga sig i. Eftersom jag hade lyxen att vara helt själv i spat denna magiska fredag kväll passade jag även på att göra en hårinpackning och lägga mig i den ena bastun som hade små inbyggda kuddar i bänkarna.

Spabehandlingar

Foto av: Lola.

Spa Terraza har ett urval av olika sorters spabehandlingar som är framtagna av e s s By Mònica Traviesa. Alla deras behandlingar görs med ekologiska produkter och de försöker även göra de så personliga som möjligt.

Oneiric Surrealism

Jag var på en spa behandling i ett duorum med denna magiska utsikten ut över havet tillsammans med Marlene.

Det var en Oneiric Surrealism behandling i 25 minuter, som började med att man satt upp och de masserade bröstet och nacken sedan blev man qsmekt av fjädrar och slutligen avkopplande massage på baksidan av benen och ryggen med varma oljor. Denna behandling skulle hjälpa till att få bort eventuell stress och för att balansera Yin-Yang i kroppen.

Avkoppling med te

Efter behandlingen fick man en liten kopp med te för att sedan kunna slå sig ner och koppla av och njuta av den magiska utsikten. Det är något alldeles speciellt med span som ligger precis vid havet. Att blicka ut över havet, himlen och horisonten är något alldeles speciellt.

Jag kände mig som en ny människa efter denna härliga eftermiddag i både kropp och själ. För mig finns det inget mer avkopplande och lugnande än att checka in på ett mysigt spa.

Terrassen med utsikt över havet och byn Roses

Foto av Marlene.

Hade det varit lite varmare och inte blåst hade jag gärna kunnat spenderat flera timmar ute på deras härliga terass i solen. Nedanför deras terass ligger Roses stranden och det är nära och bra om man vill ta ett topp i det blå.

Pris och öppettider

Att gå Spa Terraza kostade 20 Euro om man bor på hotellet och 25 Euro, om man inte bodde på hotellet. Behandlingarna låg på från 45 Euro och uppåt. Spa Terraza är öppet varje dag 10-13 på förmiddagen samt 16-20 på eftermiddagen.

Läge

Hotel & Spa Terraza är beläget i orten Rosas i norra Catalunien längs Costa Brava kusten. Väldigt nära den franska gränsen.

Resa hit

Roses och Hotel & Spa Terraza når man enklast med flyg till Girona eller Barcelona från Skandinavien.

———————

Det här inlägget är en del av samarbetet med  NordicTBinCostaBrava som arrangeras av Nordic TB och Costa Brava. 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *