6 härliga Danmarkstips

Vårt kära grannland Danmark har verkligen mycket att erbjuda. Framför allt under sommarhalvåret. Jag har varit i Danmark många gångar och älskar det. Faktiskt är några av Danmarks inläggen, några av mina flest lästa blogginlägg och ag tänkte nu inför sommaren ta tillfälle i akt och sammanfatta en artikel om  mina bästa Danmarks tips. Det verkar som många av er läsare planerar  att resa till just Danmark i sommar och det är verkligen ett bra val.

Legoland Billund Resort

För snart 2 år sedan besökte vi Legoland Billund för första gången.  Det hade varit en dröm för mig sedan jag var barn och äntligen gick drömmen i upplevelse, tillsammans med mina egna barn.

LEGOLAND® Billund Resort i södra Danmark har verkligen blivit ett eldorado för barnfamiljer. Här kan familjer med barn i alla åldrar leka, njuta och umgås.

Lalandia Billund fint boende

Under vår vistelse bodde vi på Lalandia Stugby som är en väldigt barnvänlig och trevlig stugby nära Legoland.  Här finns även Lalandia Aquadome som är Skandinaviens största vattenland.

Allt fler svenska barnfamiljer hittar  numera till Legoland Billund Resort,  som är hela det område där en rad olika besöksmål, bland annat Legoland ligger i södra Danmark. Nu gör destinationerna gjort gemensam sak och satsat på att bli världens bästa destination för barnfamiljer med barn 2-12 år.

Resa till Danmark – flera möjligheter

Att resa till Billund gjorde vi med direkt flyg från Arlanda flygplats med SAS. Även när vi var i Nordjylland flög vi via Köpenhamn till Ålborg med SAS.

Vill man hellre åka bil kan man åka med Stena Line över Göteborg -Fredrikshamn eller Varberg-Grenå för att komma till Danmark. Eller åka bil  tåg över Öresundsbron mellan Malmö och Köpenhamn.

Köpenhamns tips

Köpenhamn är faktiskt en av mina favorit städer i Norden. Jag älskar verkligen att strosa omkring i denna makalöst mysiga staden. Favorit delen i staden är faktiskt Nyhavn, slå sig ner här i solen och äta en bit mat eller ta något att dricka är så trevligt. Att strosa omkring på Ströget är också en annan favorit, liksom slå sig ner på Café Norden för en kaffe eller något gott att äta.

Tips på Nordjylland

Skallerup Seaside Resort

När jag kom till Skallerup Seaside Resort fick jag verkligen utomlandskänsla. Det var en varm och solig sensommar dag i slutet av augusti. Här bor man på detta trevliga feriecenter precis vid havet och nära stranden om man så önskar i mysiga stugor. Här finns även ett trevligt liten vattenland och SPA.

Fårup Sommerland

På Nordjyllands vackra västkust ligger den fem stjärniga nöjesparken Fårup Sommerland som är enormt stor med olika delar. Den har bland annat flera olika tivoli delar för oliks åldrar liksom en vattenpark. När vi var här bodde vi en natt på mysiga Hotel Fårup som ligger precis bredvid.

Nordsoen Oceanarium

Nordsoen Oceanarium har Nordeuropas största akvarium. Här finns fiskar och hajar bara från Nordsjön. Det ligger i den lilla staden Hirshals och är helt klart värt ett besök om man är på Nordjylland.

En annan mysig by i krokarna på Nordjylland är Lönstrup.

Har du några andra bra Danmarks tips?

Jag drömmer om att se mer av vackra Danmark och dess öar.  Än har jag nog bara sett en bråkdel av Danmark och både Bornholm och Färöarna står högt på min lista. I maj har jag två blixtvisiter till Danmark inplanerade i alla fall.

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag har inte varit i Danmark (förutom passage genom landet) på väldigt, väldigt länge. Lite synd! Vi får kanske ta och ändra på det vid tillfälle! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *