6 tips på hur man gör för att boka billigaste flygbiljetterna?

Vi bestämde oss rätt sent för att vi skulle åka till Alperna denna vinter. Så jag började kolla på flygbiljetter ca 2-3 veckor innan avresa bara. Vi reser ju gärna ofta och jag vill verkligen hitta prisvärda flygbiljetter, eftersom det ofta bara handlar om en kort flygresa från A till B. (Jag reser hellre fler gånger per år än färre, troligtvis en resebloggares motto).

1. Vilken veckodag?

Vilken veckodag man reser på är ofta väldigt avgörande när det gäller priset på en flygbiljett. De flesta reser på weekendresor torsdag till söndag. Medan business resenärerna ofta reser vardagar eller måndag till fredag. Vilket innebär att dessa dagar oftast är allra dyrast att resa på.

Nu när vi reste till Österrike passade det oss bäst att resa lördag-onsdag, vilket gjorde att flygbiljetterna också blev relativt prisvärda.

2. Vilken tid på dygnet?

Vilken tid på dygnet man reser har också ofta betydelse, För det mesta är morgon flygtider dyrare än senare, då man liksom ”förlorar” resdagen mer ju senare det är på destinationen. Även eftermiddagar kan vara dyrare när det är populära resmål.

När vi bokade vår flygresa till Zürich så kunde man välja mellan 4-5 olika flygtider / dag med Swiss och när vi valde en utresa 15.30 och en hemresa 12.25 så var dessa tiderna de billigaste de dagarna vi valde. Det kan dock variera på vilken veckodag msn väljer.

För oss spelade tiden egentligen inte så stor roll, för vi insåg att vi ändå inte skulle hinna åka skidor varken på ankomstdagen eller avresedagen.

3. Undvik skollov och stor helger

Undviker man skollov och stor helger kan man också komma ner en del i pris. Vi reste veckan efter sportlovet denna gången. Och det är betydligt lägre priser på flygresor när man undviker vissa skollov.

4. Olika resesidor för lägsta pris

Idag finns det många olika resesidor att leta efter de billigaste flygresorna eller kanske till och med de kortaste flygresorna till destinationen.

När jag letade flyg till Alperna och Zürich för oss, hittade jag faktiskt lägsta pris med Swiss hos Supersavertravel. Där var det billigare att boka flygbiljetterna än hos Swiss.

Men det gav mig även många tveksamheter, då de har så oerhört många tillval som man får betala extra för. Alltifrån bagage, ombokning, sittplatser och till och med att checka in på flygplatsen fick man betala för. Detta blev jag lite sur för, för man hade inte behövt betala extra för det.

Så man ska verkligen dubbelkolla en extra gång om det verkligen blir billigare på dessa resesidor än hos flygbolaget själv.

5. Erbjudanden

Vet man att man ska till en speciell destination kan man ju uppmärksamma om det aktuella flygbolaget har erbjudanden. Många flygbolag har olika erbjudanden på olika destinationer då och då.

6. Bli medlem i flygbolagets bonusprogram

De flesta flygbolag har även bonusprogram där man kan samla poäng på flygresor som man sedan kan lösa in och erhålla flygbiljetter istället.

Har du några andra bra tips på hur man kan boka prisvärda flygbiljetter?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *