Skadat bagage – hur får du en ny resväska?

För ett par veckor sedan när jag flög till Helsingfors så gick min fina Samsonite väska sönder. Den var faktiskt bara 2,5 år gammal, vilket inte är särskilt gammalt för en (relativt) dyr märkesresväska. Det var även min favorit resväska med lagom stort format för en weekendresa. Vilket jag gör nästan varje vecka under vinter halvåret.

Jag blev både ledsen och besviken för att resväskan gick sönder. Plus all tid det tar med ”att fixa en ny”. Men det var faktiskt mycket enklare än jag trodde.

PIR-rapport – anmäl direkt vid ankomst

Jag vet av tidigare erfarenhet att det är väldigt viktigt att anmäla skadan direkt vid ankomst på flygplatsen. Man måste göra en så kallad PIR-rapport (skadeanmälan på bagaget), som det så fint heter.

Jag flög med SAS, så jag gick till deras handlingsagent på flygplatsen i Helsingfors och anmälde skadan med hopp om att få en ny likvärdig resväska direkt. Jag har nämligen varit med om samma sak en gång tidigare och fick en ny väska direkt på Arlanda (dock med ett svar flygbolag). Men tyvärr hade de inga väskor där. Så de hänvisade mig till SAS sida, för mer information. Och jag fick även med mig en bekräftelse med ett nummer på min skadeanmälan.

Registrera skadat bagage online

Därefter fick jag registrera skadan online på deras hemsida. Det innebar även att ta bilder på väskan, uppge det exakta märket och modellen på väskan samt inköpspris och inköpsår. Sedan tänkte jag detta kommer att ta lång tid innan jag får en ny väska…

Ny Samsonite resväska

Dagen efter att jag hade registrerat allt fick jag ett mail ifrån Samsonite, som var SAS samarbetspartner att jag fick en rabattkod på 2700 kr. Så direkt beställde jag en ny Samsonite resväska som var likvärdig med min resväska som hade gått sönder.

Bra service

Resväskan levererades sedan hem till min dörr tre dagar senare. Det kallar jag bra service.

Jag hade faktiskt trott att detta skulle ta enormt lång tid.

Har din resväska gått sönder någon gång? Om hur gick det för dig?

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *