Att gifta sig på stranden på Mauritius och fira 10 årigbröllopsdag – tennbröllop

Tennbröllop

Igår den 16 mars 2019 firar vi 10-årig bröllopsdag, som även kallas tennbröllop.

Jag kan egentligen inte riktigt förstå att 10 år går så fort. Jag minns det nästan som igår hur jag planerade vårt bröllop och vi bestämde oss för att gifta oss på en vacker sandstrand någonstans i ett paradis. Vi velade mellan olika destinationer och kom sedan gemensamt fram till Mauritius. Ett resmål som vi båda ville resa till och som ingen av oss hade varit på.

Drömbröllop

För oss var det verkligen ett drömbröllop. Det blev precis som vi ville ha det. Vi vaknade till en morgon med strålande solsken, vi skred fram på en vit mjuk kornig sandstrand med turkos blått hav i bakgrunden. Vi hade våra närmaste och käraste med oss på resan som bevittnade vigseln. Litet, intimt, mysigt och väldigt romantiskt.

Hur gör man enklast för att gifta sig utomlands?

Att gifta sig utomlands krävs relativt mycket planering. I alla fall i vårt fall när vi valde en borgerlig vigsel på stranden på Mauritius som även blev giltig i Sverige efteråt. Man får skicka en massa papper, passkopior, papper ska stämplas för att bli giltiga och det kostar en slant extra.

Ett enklare och billigare sätt är såklart att gifta sig borgerligt i Sverige innan eller kanske till och med på Arlanda innan man reser iväg.

Då slipper man allt pappersarbete som vi höll på med i flera månader innan vår vigsel på Mauritius.

Så kan man bara ha själva ceremonin utomlands. Så har flera av våra vänner gjort som också gift sig utomlands.

Förra året var jag med i Aftonbladet Morgon TV och pratade om just hur man går tillväga för att gifta sig utomlands. Se TV-klippet här om du är mer nyfiken eller intresserad.

Att fira tennbröllop

Dessvärre jobbade jag igår. Men hade turen att ändå komma hem till middagen. Det stod en gigantisk blomsterbukett på köksbordet, champagnen var på kylning och vi kunde skåla i champagne och äta en god middag tillsammans.

Vi firade ju även i Alperna och vem vet kanske kan vi komma iväg på en weekend på tu man hand i vår.

Drömmer du om ett bröllop på stranden? Eller vart gifte du dig?

Spana också in

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *