Restaurant Frööd – en idyllisk restaurang med magisk utsikt i Bürserberg

Efter en hel förmiddag på skidor i österrikiska Alperna – närmare bestämt i Bürserberg i södra Vorarlberg, smakar en österrikisk lunch extra gott.

Uppe på 1 680 m ö h ligger den omtalade restaurangen Frööd. Det märks att den är populär, då det knappt går att få ett bord inomhus kring lunchtid. Hett tips boka bord innan.

Härlig uteservering med sol

Frööds läge är perfekt. Den har en stor uteservering som är härlig att sitta på vid sol och har dessutom sol större delen av dagen (i mars). Vi avnjöt dagens lunch utomhus här och njöt i solskenet.

Klarblå himmel, alptoppar och kall öl

Igår var det dessvärre snöstorm och kallt, då kunde man inte tänka tanken ens att slå sig ner här utomhus. Men idag när solen strålade och vädret var på topp kändes det som ett solklart val vart vi ville äta vår lunch. Blicka ut över Alptopparna i strålande sol är något alldeles extra.

Stort utbud på menyn

De hade en relativt bred meny för att vara en lunch restaurang i skidbacken. Här kunde man välja mellan alltifrån soppor och sallader till österrikiska specialitéer, hamburgare och grillade rätter. Barnmeny fanns också på menyn från 6,50 euro.

Förrätt

Vi beställde in en bricka med österrikiska specialitéer till förrätt, men denna brickan med olika sorters korvar, ostar, grönsaker serverades även med olika sorters bröd och smaksatta smör, så det blev en alldeles lagom lunch för mig.

Varmrätt

Maken tyckte dock det lät gott med österrikisk rådjurskorv och åt det till huvudrätt.

Dessert

Sen läste jag om en så god efterrätt med glass, nötter, nutella, toblerone och Baileys som jag bara var tvungen att testa. Tänk er smakkombinationerna och det var nog bland den godaste desserten som jag har ätit.

Vi åt med andra ord en god lunch som vi nästan stod oss på resten av dagen. Och är det solsken eller bra sikt blir läget på restaurangen oslagbart.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *