6 fina hotell på Mallorca

Mallorca blir mer och mer populärt bland svenskar och i allmänhet av skandinaver. Den vackra lilla pärlan i Balearerna står mig väldigt varmt om hjärtat, då jag har varit där flera gånger och även har flera vänner som bor på den vackra ön. Jag försöker resa till ön varje år och ibland kan det bli flera gånger per år.

Ön har en uppsjö av fina hotell, härliga stränder, mysiga orter och även bra restauranger och spas. Nu tänkte jag tipsa er om sex bra hotell på ön som passar såväl barnfamiljer och till paren eller vännerna som ska ut och resa.

1. Castell Son Claret

Reser du iväg på en avkopplande weekend med bästa väninnan eller kanske på tu man hand kan jag verkligen rekommendera Castell Son Claret.

Castell son Claret har inretts i ett gammalt slott och ligger i frodig natur vid foten av Tramuntana-bergen på Mallorca, som utsetts till världsarv av UNESCO. Hit reser man främst för att uppleva natur, kultur och gastronomi. De som vill lära känna det äkta Mallorca och bo exklusivt. Hotellets 38 rum har privat terrass, altan och/eller pool och ligger inbäddat i en stor, lummig trädgård. Vi bor i ett av dessa mysig rum med en liten terrass på bottenvåningen.  Castell son Claret har även två kritikerrosade restauranger, Zaranda och Olivera, varav den förstnämnda är den enda tvåstjärniga Michelin-restaurangen på Baleariska Öarna som de är väldigt stolta över.

2. Hotel Feliz – i Palma

Vill man hellre bo i mysiga Palma stad är det mysiga botique hotellet Hotel Feliz trevligt. Det är ett svenskt par som relativt nyligen har renoverat det och gjort det riktigt mysigt. Rummen har olika inredning och hotellet har även en härlig takterrass med pool att njuta på med ett glas cava.

3. Hotel Portixol – i Portixol

Strax utanför Palma ligger den mysiga lilla byn Portixol och här hittar man även det svensk ägda hotellet Hotel Portixol. Ett lyxigt mindre botique hotell med bra mat, trevlig personal och mysiga rum med härlig utsikt.

4. Sunwing Alcudia Beach i Alcudia

Besöker man Mallorca med familjen kan jag starkt rekommendera barnvänliga Sunwing Alcudia Beach,  som ligger precis vid stranden i Alcudia.

Alcudia stranden är nästan 1,5 mil lång och Mallorcas kanske mest populära turistort.

5. Sunwing Cala Bona Beach i Cala Bona

Vill man heller åka till östra Mallorca med barnen så är även Sunwing Cala Bona Beach, som också är ett väldigt barnvänligt hotell. Dock ska tilläggas att här bor man precis vid havet, men det är ingen jätte fin strand just utanför hotellet.  Men cirka 10 minuter bort med buss ligger  Cala Millor Beach,  som har en jätte fin strand. Själva byn Cala Bona är relativt liten, men mysig.

6. Hotel Espléndido i Puerto de Sóller

I den lilla mysiga pärlan Puero de Sóller  ligger även ett svenskägt hotell som heter Hotel Espléndido. Det är beläget precis vid havet och strandpromenaden. Missa inte deras mysiga SPA om du söker riktig avkoppling och vill passa på att gå på härliga spabehandlingar. De har även en egen bistro med väldigt god mat och man har första parkett till havet och solnedgången. Ifrån Puerto de Sóller kan man ta det gamla tåget till Sollér och strosa omkring.

Letar du tips på trevliga utflyktsmål på Mallorca skrev jag förra året om mina 9 guldkorn på Mallorca.

Har du något favorit hotell på Mallorca? Eller vilket hotell får jag inte missa på ön?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *