Sportlovskryssning med Birka Cruises

Nu var det väldigt länge sedan vi var iväg på kryssning tillsammans hela familjen. Och än längre sedan vi åkte på kryssning med Birka Cruises. Det var närmare 2 år sedan vi var på en Sportlovskryssning sist. 

I veckan kastade vi loss med Birka Cruises igen och åkte på en Sportlovskryssning hela familjen.

Seafront lyxhytt 3 bäddar

Vi bodde i en Seafront lyxhytt för tre personer, som vi faktiskt nästan alltid brukar göra. Det är skönt med en dubbelsäng och minstingen får plats mellan oss. Sedan bäddar man bara om soffan till en säng.

Skålar in kryssningen

När man bor i en Seafront lyxhytt ingår alltid kylda drycker och alltid bubbel. Så vi började med att skåla in vår miniweekend i ett glas bubbel, innan dem stundande middagen.

3- rätters Kryssningsmeny i restaurang Companiet

Vi hade bokat bord på Compagniet och åt faktiskt deras kryssningsmeny kvällen till ära.  I den så erbjöd de en 
Svampsoppa med vildmarksstek med sticklök och friterad timjan till förrätt. 

Till varmrätt valde jag en rimmad pocherad torsk  med brynt kaprissmör, dillsallad och kokt potatis.

Medan maken valde det andra alternativet som var Oxfilé med syrade grönsaker, karamelliserat rödlökssmör, kalv sky och  friterad potatis i timjansalt.

Båda huvudrätterna var riktigt goda och jag är glad att det fanns två alternativ eftersom jag själv inte är någon köttälskare. Men de hade faktiskt också en Vegomeny som jag blev riktigt sugen att äta. Men jag älskar ju fisk, så kunde inte låta bli att frestas mer av torsken.

Till dessert serverades en riktigt god chokladcheesecake blodgrape, citroncurd, hallongelé och björnbär. Denna kryssningsmeny kostar endast 300 kr om man är Club medlem hos Birka Cruises. Riktigt prisvärt faktiskt.

Jag och min lilla älskling njuter av våra goda desserter.

Biankas kryssningsmeny

De serverade även Biankas kryssningsmeny för barnen. Men eftersom vår yngsta son  är allergisk mot både mjölkprotein och ägg, så blev det en annan variant för barnen. De åt istället en hamburger tallrik med pommes  till huvudrätt och sedan jordgubbssorbet med jordgubbar och maränger till dessert som verkligen gick hem hos båda barnen.

Lyxfrukost

När man bor i en Seafront lyxhytt så ingår alltid en lyxfrukost som serveras i restaurang Bakfickan eller Companiet. Det är en mindre buffé och med lite mer exklusiva rätter. Till exempel så ingår mousserande vin, jordgubbar, fräscha omeletter och våfflor som jag tror inte finns på den vanliga frukostbuffén.

Barnunderhållning

Under Sportlovsveckan eller under alla loven,  har de ett gediget program för barn och ungdomar med Sportlovsbus både på kvällen och dagen efter.

Familjedisco

Eftersom vi tillbringade nästan 2h i restaurangen så missade vi familjekampen, en frågesport med musik och pristävlingar som brukar var väldigt populär. Men vi hann lagom till familjediscot och kunde dansa loss en stund.

Bad på terrassen

Terrassen är relativt nyrenoverad och riktigt mysig. Här kunde man bada med barnen i deras lilla pool och bubbelpool samt basta och sola. De har olika tider man bokar in sig, så att det inte är för många vid poolerna, då de inte är så stora. Så ett hett tips är att boka in sig redan hemifrån.

Godisbingo

Äldsta sonens favorit sedan tidigare kryssningar är att gå på godisbingo. Det gör vi alltid när vi kryssar. Dels för första gången vi var på godisbingo, när han var 4 år tror jag, så vann han första pris. Och denna gången hade han också turen att få bingo och vinna sin tröja full med godis. Gissa om hela familjen blev glada. En bingo bricka kostar 10 kr styck och de var så snälla så att alla barnen fick hämta en tablettask, även om de inte vann något.

Äventyret Alladin

Nytt får i år och sportlovskryssningens höjdpunkt var  den populära familjemusikalen Äventyret Aladdin  I Äventyret Aladdin möter vi den fattiga killen Aladdin, en förtrollad matta, en mäktig ande, en underskön prinsessa och den otroligt onda och klantiga trollkarlen El Zallham. Berättelsen blandar humor, drama, fart och fläkt. Följ med till mystikens orient och upplev dans, sång, humor och värme. Den spelas även under påsklovet med start 14 april.

Pingis

En av sonens favoriter blev även pingisrummet. Där hängde vi både på kvällen och på dagen och spelade pingis med nya bekantskaper.

Lekrum, spelrum och tipspromenad

I stort sett hela Birka Cruises konferens avdelning förvandlas till ett stort lekland för både stora och små. Då menar jag inte bara lekland i ordets bemärkelse med leksaker, utan med olika spelgrejer, spelrum med olika sorter TV-spel, pyssel, tipspromenader för både stora och små och även en stor biosalong.

Familjefilmer

Under resan visades flera populära barnfamiljer så som Smallfoot, Bob och Max, Mary och Häxans blomma, Biet Maya och för ungdomarna visades A Star is Born.

Med andra ord så kan man maxa den 21- timmar långa kryssningen med en massa spännande och roliga aktiviteter för den som önskar. Nu fokuserade vi på att barnen skulle ha det så roligt som möjligt, så vi missade nästan ny renoveringen av barerna, shoppingen,  deras mysiga spa och lite mer vuxen vänliga aktiviteter. Men det får det helt enkelt bli på nästa kryssning istället.

Har du varit iväg på någon lovkryssning någon gång? 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *