Novotel Phu Quoc – en härlig och stor resort på Phu Quoc

Paradis sandstränder, infinity pool, palmer och ljudet av vågornas brus är en kort sammanfattning av det relativt nybyggda och fina hotellet Novotel Phu Quoc Resort.

Resorten är enormt stor med olika sorters rum, bungalows och privata villor med egna pooler. Runt på området har de även golfbilar man kan ta sig runt med om man inte orkar att gå.

Rummen

Jag bodde i ett vanligt dubbelrum som var riktigt rymligt och fräscht. Rummet hade en stor skön dubbelsäng, TV, dusch och badrum med fönster så man kunde se ända ut. Rymligt för avlastning av resväskor, skrivbord, fåtöljer och en lagom stor balkong.

Pool och havsutsikt från rummet

Mitt rum hade både en enormt vacker havsutsikt med även ett av de större pool områdena låg nedanför mitt rum.

Frukostbuffé

Frukostbuffén var gedigen med ett enormt utbud av både varma och kalla internationella och vietnamesiska rätter. Mina favoriter blev som alltid en omelett, ostar, färsk frukt, juice och cappuccino.

Ocean Bar

Jag hann äta middag på Ocean Bar, som är deras poolbar / restaurang nere vid poolen och närmast stranden. Här åt jag vietnamesiska vårrullar som var helt gudomligt goda.  De kändes så fräscha och nyttiga.

Poolområden

Novotel Phu Quoc hade flera olika poolområden. Ett stort poolområde uppe vid själva huvudbyggnaden med både solsängar, hängmattor och en närliggande bar.

Nere vid stranden finns även en härlig infinity pool med utsikt över havet och en barnpool. Här finns även ett stort utbud av solsängar, parasoller, man kan låna badlakan och Ocean Bar ligger precis vid poolen, så önskar man kan man njuta av en kall dryck även i poolen.

Stranden – Truong Beach

Hotellet ligger på Truong Beach och  har en egen strandremsa med solsängar, parasoller och denna underbara hängmatta att ligga och koppla av i. Fördelen med större resorts utomlands är att solsängar och parasoller ingår och alltid finns på stranden. Det var heller inte så mycket folk (i januari) så det fanns gott om solsängar att välja mellan nere på stranden.

Från stranden har man även första parkett på en magiskt vacker solnedgång, när solen skiner.

Övrigt

Novotel Phu Quoc Resort är enormt och har även ett SPA, gym, kids club, tennisbanor och flera aktiviteter under dagarna. Men jag är där väldigt kort tid och hinner inte delta på allt, eftersom detta är en jobbresa för mig och vila är oftast högsta prio.

Adress

Duong Bao Hamlet, Duong To Commune, 922273 Phu Quoc Island Kien Giang Province
Vietnam

Hur tar man sig enklast hit?

Enklaste och snabbaste vägen är att man kan flyga direkt charter hit med Thomas Cook Airlines på cirka  11 timmar och sedan är hemresan ca 12, 5 timme.  Sedan är det ca 20-25 minuter från flygplatsen på Phu Quoc till hotellet.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *