Pippi på de Sju Haven – Familjeteater på Intiman

Igår hade Pippi på de sju haven nypremiär på Intiman. Den hade sin första premiär innan jul och spelades under jullovet. Mem vad jag förstår så var teatern så bra och uppskattad så den spelad igen nu några helger under våren.

Dessa familjeföreställningar på Intiman har vi gått på varje år och de brukar alltid vara bra och så även i år.

Pippi på de sju haven

Handling; Följ med Pippi, Tommy och Annika på ett spännande äventyr på de sju haven. Pippis pappa, Kapten Långstrump, har skickat en flaskpost där han skriver att han blivit tillfångatagen av grymma pirater som bara ger honom vatten och bröd. Genast beger sig Pippi med sina två vänner ut för att befria honom. Som nästan alltid får alla föreställningar ett lyckligt och bra slut. Men det är en riktigt spännande handling, med några läskiga inslag. 

Familjeföreställningen rekommenderas numera för barn från 4 år. Men jag har gått på dem sedan min äldsta son var 2,5 år och han har alltid suttit stilla.

Idag var det premiär för min yngsta son som snart fyller 3 år. Jag var lite orolig om han inte skulle sitta stilla. Men han älskar Pippi Långstrump och det var en intressant handling med bra variation med flera inslag av sång, musik och dans.

Skådespelarna är verkligen duktiga och framför allt barnen imponerar. Teatern är dryga 2 timmar med en 25 min paus i mitten.

Detta är verkligen ett hett tips inför det stundade sportlovet eller en kommande weekend i huvudstan.

Hitta hit

Intiman – teatern vid Odenplan.

Närmaste T-bana är Odenplan, även buss 4 och 50 stannar nästan mittemot ingången.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *