3 Medeltida städer i Europa som är värda ett besök

Det finns så otroligt många vackra städer Europa och förra året förälskade jag mig i flera vackra medeltida städer. Städerna har alla en intressant historia och erbjuder många fina sevärdheter.

Förra året besökte jag tre medeltida städer som jag verkligen tycker är värda ett besök för en weekendresa.

1. Brügge

Brügge är en gammal vacker medeltida stad som finns med på UNESCO’s världsarvslista . Staden erbjuder många sevärdheter och andra aktiviteter som är passande för en trevlig weekendresa.

Staden är belägen i den vackra delen Flandern i Belgien. Man tar sig enkelt hit med tåg från antingen Bryssel eller Bryssel flygplats, om man nu landar där.

Läs gärna 7 tips på saker att göraBrügge. Ett trevligt boende är Hotel Navara så har man gångavstånd till de flesta sevärdheterna.

2. Tallinn

Estlands mångsidiga kulturarv har inte blivit förbisedd. Det finns en bred skala av olika UNESCO-listade skatter allt ifrån gamla sånger, bröllops- och bastutraditioner till arkitektur i huvudstaden, där Tallinns gamla stan är listad. Detta gör en större anledning att besöka denna välbevarade vackra stad.

Tallinns historia sträcker sig tillbaka till  så långt som till 1200-talet, till en fästning byggd av korsriddare av Tyska orden. Snart utvecklades den till ett viktigt center av Hanseförbundet och dess rikedom uttryckte sig i praktfullheten av offentliga byggnader såsom kyrkor och även köpmanshus som har överlevt överraskande väl trots härjningar av bränder och krig under de påföljande århundradena.

Tallinn uppstod i knutpunkten av medeltida handelsvägar och är i dag mer än någonsin en pärla vid Östersjön.

Läs gärna 14 trevliga tips i Tallinn.

Ett trevligt boende i Tallinn Gamla Stan är Hotel Telegraaf.

3. Dubrovnik

År 1979 sattes Dubrovniks historiska delar upp på Unescos världsarvslista Staden har beskrivits som en av världens tio bäst bevarade medeltida muromgärdade städer.

Den mäktiga och  långa ringmuren  omringar verkligen hela Dubrovnik gamla stan. Muren byggdes till största delen under 1100–1600-talen och har fem portar.

Dubrovnik är en stad som har mycket att erbjuda både gällande sevärdheter, trevliga restauranger och är även ett sol och bad resmål för den som önskar det.

Läs gärna om flera Dubrovnik tips här. Ett trevligt boende är Hilton Imperial Dubrovnik.

 

Har du tips på andra  intressanta medeltida städer i Europa som bara måste är värda ett besök?

Spana också in

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *