It’s pleat – mysigt café i Stockholm City

Mitt i centrala Stockholm ligger det relativt nyöppnade och trendiga caféet It’s Pleat. Det är H&M’s  eget lilla café med framför allt hälsosamma alternativ. Här kan man äta olika sorters smörgåsar, sallader, smoothies och varma och kalla drycker såklart. De serverar även vegansk mat liksom laktos och glutenfria alternativ.

Semmelkollektion

Dagen till ära, dock exakt en månad innan fettisdagen som infaller den 5 mars har It´s pleat lanserat en hel semmelkollektion som kommer att serveras en dryg månad framåt.

Deras både innovativa och kreativa semla är en healthyish freakshake gjord på en bas av havredryck, dadlar och mango smaksatt med mandelsmör och kardemumma,  som sedan toppas  med kokosgrädde, hallonskakade popcorn och ett spett med blodapelsin, rawboll-semla och kiwi. Galet god var den och fräsch. Den kändes inte alls så onyttig som att äta en stor vanliga semla.

I semmelkollektionen ingår även en rawboll-semla som är vegansk och också var riktigt smarrig. Min yngsta son som är allergisk mot mjölkprotein älskade den också.  Även en smakrik overnights oats semla och en traditionell mini-semla.

Jag och Diana  njöt och mumsade i oss allt gott över en trevlig lunch idag. It´s pleat var både trevligt och mysigt så hit går vi gärna igen.

Gillar du semlor?

 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Jag har hört talas om detta men hade inte riktigt förstått var det ligger någonstans. Tack vare länken i ditt inlägg så har jag koll på det nu. 🙂 Jag älskar semlor så jag måste absolut se till att gå dit någon gång den närmaste månaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *