Sunwing Kamala Beach – bästa familjehotellet i Thailand

Under vår härliga Thailands semester över jul bodde vi på det hotellet som blivit tilldelad Barnsemesterpriset 2018 för bästa familjehotell i Thailand – Sunwing Kamala Beach .

Hotellet byggdes 2009 och vi var där första gången 2011 och andra gången 2012. Denna gången märktes det att det är 10 år sedan anläggningen byggdes och att det har blivit aningen slitet. Men under sommaren  2019 ska resorten renoveras och kommer förmodligen bli top notch till nästa vinter. Hotellet är relativt stort och har hela 287 rum.

Poolområden

Sunwing Kamala har hela åtta stycken olika pooler och är indelade i två större poolområden. På ena sidan finns det flera vattenrutschbanor och det är vattenaktiviteter fem dagar i veckan, medan det på den andra sidan är betydligt lugnar och inga aktiviteter.

Det finns även specifika barnpooler som är grunda och med solskyddstak. Men vår 2,5 åring älskar verkligen att bada och ville gärna bada med sin storebror, så vi var nog mest i de övriga poolerna och lekte med honom.

De flesta poolerna har en liten del som är grundare för de yngre barnen. Under högsäsong anordnades även simskola för barn från 4 år som man kunde anmäla sig till. Vår son gick simskola när han var 4 år och vi var i Thailand och lärde sig simma under den resan, vilket var toppen.

Pool aktiviteter

Fem dagar i veckan har de ett gediget program med barnaktiviteter och främst poolaktiviteter.  Vår äldsta son älskar  verkligen sportaktiviteter och  var alltid med på fotboll, vattenbasket, dart och andra aktiviteter som de hade.  De hade även minidisco och vattenlekar i barnpoolen för de yngre barnen.

Rummet

Vi bodde i en 1-rumssvit family med balkong mot poolområdet, närmare bestämt rum 3333 som vi trivdes i väldigt bra. Fin utsikt över poolen, magisk solnedgång nästan varje kväll och nära till hissen, vilket var bra eftersom vi ofta hade vagnen med oss till vår yngsta son.

Rummen är väldigt bra planerat med en stor dubbelsäng, bäddsoffa med plats för två barn och även plats till en bebissäng om det skulle behövas. Rummet har en liten köksdel med kylskåp, mikro och vattenkokare. Så vi gör faktiskt alltid frukost på rummet när vi reser till Thailand. Dels för vi är så otroligt morgon trötta på grund av jetlagen och ofta sover till 9-10 på morgonen och vi inte orkar stressa ner till frukosten. Plus att jag tycker det är otroligt mysigt och lugn och skönt att sitta och njuta av en morgonkaffe på balkongen.

Balkong med solnedgång

På eftermiddagarna satt vi ofta på balkongen och njöt av solnedgången. Sonen gjorde sin läxa också oftast på balkongen.

Vi njöt gärna av ett glas vin i solnedgången, innan vi gick och åt middag. Semester känsla de luxe.

Miniland

Det finns ett relativt stort miniland med massor av roliga leksaker, böcker, filmrum och fem dagar i veckan anordnades olika aktiviteter och pyssel i miniland. När barnen har fyllt 3 år så kan de även vara med i de olika betalaktiviteterna, när man kan lämna barnen för ex skattjakt, Lollo eller Bernies födelsedagskalas eller baklängesmiddag.

Minidisco och kvällsunderhållning

Även fem kvällar anordnades barnshower, mindisco och familjeshower som våra barn gillade. Framför allt så älskade den yngsta Lollo och Bernie så vi hade första parkett nästan varje kväll som de var på plats.

Restaurang La Tasca

Vi åt de flesta luncherna och middagarna i Restaurang La Tasca. Barn under 12 år äter alltid gratis från deras Lollo och Bernie buffé. Vi tycker att det är jätte bra, för det finns alltid flera olika rätter att välja mellan så det är alltid något som passar något av barnen. Det är både frukter, grönsaker, bröd, smör, varmrätter och även en babybuffé med puréer för de allra minsta bebisarna. Vår yngsta son är även allergisk mot mjölkprotein och ägg och det är enkelt att läsa vad all mat innehåller och det finns även alternativ för allergiker.

Restaurang La Tasca ligger vid poolen och man har en trevlig utsikt över poolområdet när man äter frukost, lunch eller middag. Vi brukar aldrig ta all inklusive eller Sunwing Inklusive paket utan äter hellre från deras a la carte meny. Men de serverade även varje kväll en buffé som man kunde äta ifrån om man ville.

I anslutning till restaurangen har de även en rithörna och TV, där barnen kan sitta om de ville. Restaurangen ligger även i anslutning till scenen där kvällsunderhållningen var.

Hotellet är därmed extremt bra planerat för en barnfamilj.

Poolbaren

Självklart har de en poolbar också. Här satt vi gärna och käkade glass, drack islatte och sonen spelade gärna 4 i rad varje dag.

Strandnära

Sunwing Kamala Beachs anläggning ligger precis i anslutning till stranden. Bor man längst upp i huvudbyggnanden tar det kanske ca 5 minuter att nå stranden. Från oss var det 2-3 minuters promenad ner till stranden.

Men jag älskar att det ligger så nära och man bara kan gå ner på stranden när man känner för det. Vi låg aldrig en hel dag där nere, utan gick ner och badade någon timme på förmiddagen och ett par timmar på eftermiddagen.

Vi tyckte det var härligast att hänga där nere på eftermiddagarna i den vackra solnedgången och även mest behaglig temperatur.

Gym & träningsklasser

På hotellet finns ett mindre gym med några löpband, crosstrainer och enkla redskap för att köra ett styrketräningspass.

Fem dagar i veckan erbjuds även olika träningsklasser både på morgonen och eftermiddagen liksom vattengympa i poolen mitt på dagen.

Kamala by

Sunwing Kamala Beach ligger precis vid själva strandpromenaden i Kamala och här har man direkt anslutning till restauranger, barer och massage ställen kring stranden.

Går man en liten bit bort åt andra hållet och går över en bro kommer man till en liten gata där de även har en liten marknad, restauranger, massage ställen och 7 eleven om man vill handla. I Kamala finns även ett större supermarket Big C. Observera att går man mot den lilla gatan, så måste man gå på stranden en bit och det är svårt med barnvagn.

Två dagar i veckan är det även marknad i Kamala. Marknaden ligger strax utanför hotellområdet.

Gillar du att hänga på beachclubs ligger Café Del Mar i enda änden av Kamala Beach.

Utflyktstips i Thailand

Under vår vistelse  i Thailand åkte vi på två utflykter som vi ordnade själva. En dag var vi till Splash Jungle Waterpark och en dag åkte vi på en båtutflykt till Koh Khai Nuk, Koh Naka Nui och Koh Rang Yai.

Är du sugen på att besöka andra stränder i Thailand så har jag listat 5 fina stränder här.

Är i nyfikna på Sunwing Bangtao Beach så var vi där senast för knappt två år sedan.

Har du varit på Sunwing  Kamala Beach? Vart reser du helst i Thailand? 


Detta är inget samarbete eller sponsrat av Ving, utan från en helt privat resa med Ving. Vi reser ofta till Sunwing Resorts privat för att vi gillar det och tycker att hotellen är väldigt bra och barnvänliga. Läs gärna om åtta andra barnvänliga  Sunwing Resorts i Europa som vi har besökt. 

Spana också in

3 kommentarer

    1. Hejsan, vi hade ingen förbokad mat alls. vi åt dock mesta dels i hotellets a la carte restaurang. Men det finns got om restauranger längs strandpromenaden eller inne i byn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.