Att åka på språkkurs med EF Språkresor

Alla bilderna är privata och är ifrån Malága, ett resmål som jag verkligen gillade.

I samarbete med EF Spåkresor –

Något som jag verkligen ångrar att jag inte gjorde när jag var ung är att jag åkte iväg på en språkresa utomlands.

Jag älskar verkligen att lära mig språk och känner att det är något som man har nytta av hela livet. Jag önskar verkligen att jag hade åkt till Spanien och närmare bestämt åkt på språkkurs i Malaga och lärt mig spanska. Eftersom jag reser väldigt mycket till Spanien både i mitt nuvarande arbete och privat, så hade det varit en dröm att kunna prats flytande disk ska, istället för bara de enklaste fraserna som jag lärde mig under mina år jag studerade spanska på gymnasiet och bodde på Teneriffa. Men än är det inte försent och jag vill absolut göra det i framtiden.

Åka på språkresa till Malága – Spanien

Jag hoppas verkligen att mina söner vill åka på språkresor när de blir äldre. Läser de spanska så är Malága verkligen en optimal stad att resa, då det mesta finns i krokarna kring staden. Malága är ju känd för sina vackra stränder och sitt härliga klimat och man kan även upptäcka flera av stadens spännande historiska och kulturella sevärdheter.

Investering

Att vara flerspråkig är alltid bra och underlättar både i livet om man vill arbeta utomlands eller om man reser utomlands privat. Det är helt enkelt en otroligt bra investering för framtiden och för resten av livet.

Självständighet

Reser man iväg på en språkresa utomlands främjar det även barnets självständighet. Man måste ta hand om sig själv, ta ansvar för sina studier och allt annat runt omkring i livet. Det är inte bara främjande språkmässigt.

Nyckeln till framgång

Det kan vara en stor nyckel till framgång i livet. I dagens samhälle känns det som att vara flerspråkig har större betydelse än när jag växte upp. Svenskar reser mer än förr och även många större företag etablerar sig utomlands och växer. Så vill man arbeta på ett större internationellt företag är det till stor fördel om man även kan språket i landet dit man flyttar.

Självförtroende

Jag tror även att ens barns självförtroende kommer att bli mycket bättre än innan. Man växer alltid av nya utmaningar och att åka iväg utomlands och lämna sina föräldrar hemma är en stor utmaning. Därefter kommer barnen förmodligen hem och känner att denna har lyckats både med det ena och det andra.

Uppleva världen

Det är ett unikt tillfälle att få uppleva världen. Besöka ett nytt land, nya platser, knyta nya kontakter och dessutom få vänner för livet.

Jag ångrar än idag att jag aldrig reste iväg utomlands på en språkresa och ska verkligen uppmuntra mina söner till det, när de är mogna för det.

Har du varit iväg på någon språkresa?

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag har aldrig varit på en språkresa, men å andra sidan så bodde min pappa i USA och där tillbringade jag mina somrar. Nu har jag bott i USA i nästan 22 år och nu till sommaren kommer en kompis flicka över för att bo hos oss och lära sig engelska bättre. Hon är 14 år och vill uppleva vardagen i USA. Helt perfekt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.