Restaurang Palett med trevlig meny i Vasastan

Nytt år och nya möjligheter. Ett annat av mina nyårslöften är faktiskt mer kvalitetstid med mina närmaste vänner och även besöka nya restauranger. Som den matälskare jag är, älskar jag att gå ut och äta, men som småbarnsmamma är dessvärre inte restaurang besöken särskilt långa. Men att gå ut och äta med vänner och med maken på tu man hand hoppas jag blir mer frekvent 2019.

Igår kväll träffade jag en av mina nära vänninor och vi hade bokat bord på Restaurang Palett som slog upp portarna strax innan jul. Det var hög tid för årets första tjejmiddag och avnjuta god mat tillsammans.

På Restaurang Palett är det Marcus Stoltz som är köksmästare och hans matfilosofi är enkel. Det ska smaka gott, vara lagat med kärlek från grunden och viktigast av allt. Mat ska skapa minnen. Där kan jag bara hålla med honom. Det är då mat smakar som allra godast. Jag gillar även att äta med ögat, när maten är fint upplagd.

Vi startade kvällen med ett gott glas Chablis och njöt sedan av både god mat och dryck, massa tjejsnack under en snöig tisdag kväll i januari. Vardagslyx när det är som bäst.

Förrätter

Jag åt en bakad jordärtskocka med purjolök, svampbuljong, champinjon, bränd grädde och lakrits till förrätt som var riktigt god. Bildmässigt kanske den inte ser god ut, men kombinationen med lakrits var utsökt, som den lakritsälskaren jag är.

X

Min väninna åt enlöjrom med friterat bao bröd, lök med smetana och purjolök som hon gillade starkt.

Varmrätter

Till varmrätt åt vi båda fisk. Jag som älskar vit fisk åt en torskrygg med romanesco, jordärtskocka, sparris, bacon, tomat, lakrits och brynt Yuzu smör som bara smälte i munnen.

Min vännina åt varmrökt hel röding med sjökorall, gurka, mandelpotatis, tomat, grillad citron, pepparrot och nobissås som jag var tvungen att smaka på och det var lika gott som det såg ut.

Desserter

Vi var egentligen mätta efter två goda rätter, men något sött får man alltid ner i magen efter en middag, eller hur?!

Jag åt friterat ångat bröd med pistageglass och chokladkolakräm som var en helt ny smakupplevelse för mig. Blev kanske aningen sött med det sockrade brödet, men kombinationen var ändå god.

Messmörs créme brulée med citronsorbet, hjortron och brända rökta mandlar, kanske inte låter så gott. Men den efterrätten var helt klart den bästa och riktigt god. Vem älskar liksom inte hjortron!

Spela biljard  på Jolo 

Restaurang Palett eller Jolo har även ett flertal biljardbord en trappa ner från restaurangen, för den som gillar att spela biljard. Där finns även en mysig bar. Att spela biljard kostar från 54 kr / timme / person.

Hitta hit

Västmannagatan 50, Stockholm
Närmaste T-bana: Odenplan

————————————————–

Vilken är din favorit restaurang i Stockholm? 

Spana också in

1 kommentar

  1. Trevligt ställe:-) Maten ser himelsk ut!

    Har varit där n’r det var gamla Jolo och spelade en del biljard!

    Ha en fortsatt fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.