Årets resor 2018 del 2

2018 års svenska sommar var nog den bästa väder mässigt som jag kan minnas. Till vår stora lycka hade vi planerat större delen av sommaren i Sverige och lyckades vara lediga när det var som bäst väder också.

Juli

Juli inledde vi med ett besök på Vaxholms kastell och åkte en skärgårdstur med Strömma ut dit över dagen.

Svensk sommar när den är som bäst

Dalarna

Därefter startade vår 5 veckor långa sommarlov. Vi började med att tillbringa några dagar i Dalarna hos min familj.

Leksand Strand

Sedan bar det av till Leksand för några härliga dagar på Leksand Sommarland och på Leksand Strand. Vädret var på topp och det kunde inte ha blivit bättre.

Litauen

Vilnius

Sommarens enda utlandsresa gick till Litauen.  Vi reste till både Vilnius och Palanga. Vi insåg snabbt att Litauens Riviera var ett paradis för barnfamiljer och även fantastiskt om man älskar att få på spa. Där bodde vi på Palanga Spa Life Balance Hotel som låg bara ett stenkast från den långa härliga sandstranden.

Palanga

En magiskt vackert solnedgång på Litauens Riviera.

Karlstad

Därefter åkte vi på sommarens roadtrip i Sverige och vårt första stopp blev soliga Karlstad. Ordagrannt hade vi soliga dagar i den svenska sommarstaden som passade perfekt för barnfamiljer.

Västkusten

Skaftö – Grundsund

Vi åkte vidare till landstället och Västkusten för att spendera några veckor där.

Vi njöt av en varm och skön somnar med mycket sol, bad, krabbfiske och en och annan picknick i solnedgången.

En kväll hade jag och Linda en trevlig afton på klipporna med rosé, massa gott och tjejsnack.

Alla underbara varma sommarkvällar var så härliga och längtan till västkusten finns alltid. Men det blir nog inte förrän i sommar igen.

Tanumstrand

Vi tog en semester ifrån semestern och checkade in på mysiga Tanumstrand . Det blev riktig avkoppling att bo på hotell i tre dygn och äta god mat i deras restauranger istället för att själv laga den varje dag.

Jag lyxade även till det med ett härligt spa besök på deras Spa Horisont. Total avkoppling i några timmar. Ni som reser med småbarn vet ju att det är ett ständigt passande och man behöver ju faktiskt koppla av ibland.

Augusti

Vi njöt av våra sista lediga dagar på västkusten i början av augusti innan det var dags att gå tillbaka till jobbet igen.

Stockholms skärgård

Det blev flera härliga lediga dagar med sommarvärme i Stockholm. En eftermiddag åkte jag och maken på en trevlig Skärgårdskryssning ut till Möja.

Matkryssning

Ett dygn spenderade jag och maken på tu man hand på Viking Cinderella där kocklandslaget hade komponerat en fantastisk avsmakningsmeny. Vi passade även på att fira vår 12-årsdag!

September

Holland

I september åkte jag och min miniglobetrotter ensamma till Holland. Vi åkte på en kortweekend till barnvänliga Centerparcs De Kempervennen i södra Holland. Detta var verkligen en trevlig weekend och Centerparcs är verkligen något som jag skulle vilja besöka igen. Det finns många parker på olika ställen i Holland.

Min lilla mini-me 2 år och 4 månader gammal på sin 22:a utlandsresa. 

Gran Canaria

Vintersäsongens första jobbresa gick tillbaks till mitt älskade Las Palmas. Det var varmt och härligt och jag fick njuta av ännu en vacker solnedgång.

Oktober

Teneriffa

Det blev även en jobbresa till Teneriffa och jag passade på att besöka La Laguna för första gången. Staden som ligger ca en halvtimme med spårvagn från Santa Cruz.

Kroatien

Dubrovnik

Det blev ännu en trevlig tjejweekend med Diana till Dubrovnik.

En riktigt vacker och intressant stad med många sevärdheter och bra restauranger.

November

Kap Verde

November blev en månad fylld med flera jobbresor till Kap Verde.  

Och jag blev kär i Kap Verde. Älskar klimatet där och stränderna.

Gran Canaria

Det blev även några turer till Gran Canaria igen!

December

Teneriffa

Sen kom december och det blev en blixtvisit till Teneriffa igen och återigen Gran Can. Men sen checkade jag ut för året och gick på föräldrarledighet och åkte på en välbehövlig semester med familjen.

Thailand

Årets allra sista resa blev en lång och härlig familjesemester till Thailand.

Vi firade för första gången jul utomlands hela familjen och jag var lite rädd hur det skulle bli, utan våra familjer och släktingar. Men det blev riktigt bra ändå. Så bra så att vi är sugna på att göra samma sak igen nästa jul.

Har du firat jul utomlands någonstans? OM vart? 

Vill du läsa om första halvan av årets resor 2018 så gör du det här. Det blev många härliga resor både utomlands och i Sverige och nu är jag i fullgång och planerar 2019 års resor. Ni hänger väl med? Först ut är Serbien nästa vecka, men det blir en liten blixtvisit till Asien även i helgen.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Ja vi har åkt hem till Sverige för att fira julen för något år sedan och då hann vi även med en tripp till Mora och Tomtelandet. Körde från Lund till Mora, stannade i två dagar och sen tillbaka till Lund för att fira julen med mormor.
    Det är lite bökigt att flyga hem över julen så vi kommer nog inte att göra det igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *