Tre nya länder 2018

För en tid sedan började jag med ett nytt nyårslöfte och det var att försöka besöka minst ett till två nya länder per år. Jag älskar verkligen att besöka nya länder, städer och platser. Även om jag älskar att resa tillbaks till vissa länder som jag också älskar. Vi reser ofta till samma platser. Men sedan förra året har det blivit några nya länder. Förra året besökte jag hela fem nya länder.

2018 blev det bara tre nya länder. Men eftersom mitt nyårslöfte är ett till två nya länder per år, så är jag verkligen nöjd.

Serbien

Vi åkte till Serbien för första gången och närmare bestämt till Kopaonik för att åka skidor en långweekend. Här bodde vi på Grand Hotel & Spa Kopaonik i 4 nätter och njöt av härliga skiddagar. Vi blev så förtjusta i Serbien och dess skidåkning, så vi åker faktiskt tillbaka till Serbien nu i januari på årets första resa och skidresa. Dock ska vi till en annan skidort, så det ska bli väldigt spännande.

Litauen

Litauen är också ett land som länge varit på min bucketlist. Litauen överraskade oss enormt med både sevärdheter, fantastiskt spa, vackra stränder, trevliga städer och art det var så barnvänligt.

I somras reste vi hela familjen till både Vilnius och Palanga. Vi insåg snabbt att Litauens Riviera var ett paradis för barnfamiljer och även fantastiskt om man älskar att få på spa. Där bodde vi på Palanga Spa Life Balance Hotel som låg bara ett stenkast från den långa härliga sandstranden.

 

Holland

I september reste jag och min lilla söta miniglobetrotter på vår premiär tur till Holland. Vi åkte på en kortweekend till barnvänliga Centerparcs De Kempervennen i södra Holland. Detta var verkligen en trevlig weekend och Centerparcs är verkligen något som jag skulle vilja besöka igen. Det finns många parker på olika ställen i Holland.

Tre nya och trevliga länder i Europa blev det 2018. Nu väntar jag med spänning på vilka nya länder det blir 2019. Det finns ett nytt land inbokat redan nästa vecka. Ett land på andra sidan jordklotet, så häng med här så får ni se vart det bär av.

Annars är jag väldigt sugen på att besöka Slovenien, Ukraina, Ryssland, Island, Andorra och Monaco. Självklart vill jag resa långt bort också och drömmer om Sydafrika, Zanzibar, Japan och andra långväga resmål. Men just nu känns en lång flygresa med barn inte som mitt flesta hands val. . .

Vilket resmål är det bästa du har varit på och varför? Tipsa mig gärna om resmål son jag inte får missa.

Spana också in

4 kommentarer

  1. Då har vi samma nyårslöfte. Eller nja, det är väl en målsättning jag har. Minst ett nytt land per år. Vad det kommer bli i 2018 vet jag dock ännu inte. Och det är faktiskt lite spännande. Gott Nytt!

  2. Ser alldeles underbart ut med skidresa framför er 😊. Jag har en liten kärlek för USA,åker gärna dit så mycket jag bara har möjlighet till!! Tänkte be dig om ett tips,jag fyller 40år i början av oktober. Vill åka på en 3nätters resa med make & vönner för att fira den dagen. Tips på någon stad den tiden med lite värme & uteserveringar m.m. Inte gärna så lång flygresa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *