Brännmaneter, matförgiftning och magsjuka…

Thailand och semester i all ära. Vi älskar det verkligen både ock. Vi tyckte vi hade fått vår dos av sjukdomar på vägen hit…

Men icke…

Resa med barn är ju underbart. Men det tillkommer ofta sjukdomar på det…

Eller först och främst fick maken en släng av matförgiftning en dag. Han blev dålig efter en lunch och låg en eftermiddag och kväll. Men var sedan helt återställd dagen efter tack och lov.

Jag lyckades bli bränd av någon slags brännmanet i havet. En kväll hade jag två stora röda halvmånar på knät och dagen efter var de fyllde med små vattenfyllda blåsor. Sedan blev det som en brännskada på huden och infekterat… och nu är det ”bara” som ett par sår på knät. Men det har sett riktigt illa ut.

Magsjuka…

Å stackars barnen som åkte på magsjuka eller matförgiftning?! Vi vet inte riktigt vad. Men den stora kräktes till och från i -6 h, sen gick vi till läkaren. Den andra lyckades oxå börja kräkas samma natt, så vi var vakna i skift och torkade spyor och flyttade om i sängarna.

Är så tacksam för det fanns en läkare på hotellet och att vi har en grym reseförsäkring. Efter ett par samtal till SOS, ett läkarbesök och lite mediciner så var kidsen på bättringsvägen.

Lite sjukdomar får man väl räkna med när man reser med barn. Vi har ju direkt inte varit förskonade tidigare heller…

De har ju dunderkurer här, tack och lov så de blev bättre. Pommes och cola är ju oxå en annan typ av dunderkurs

Min största fara är ju att jag eller maken skulle insjukna innan vår flygresa hem…

Nu hoppas vi att resten av tiden blir bra!

Har du varit sjuk när ni varit ute och rest?

Spana också in

5 kommentarer

  1. Men vad drygt! Allt på en gång! En himla tur att dina brännskador inte blev värre, jag har sett riktigt läskiga sår av brännmaneter i Thailand!
    Krya på er allihop och jag håller en tumme för att det ”bara” är en snabb matförgiftning, så ni alla nu mår superduper och kan få några fler härliga dagar innan ni åker hem!
    Gott nytt år!
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *