Koh Khai Nuk – Båtutflykt i Thailand

Förra året när vi var i Thailand var vår lilla son bara 10 månader, så jag och vår äldsta son åkte på en båt – och snorkling utflykt till Khai Nai Islands som var riktigt lyckad.

Så i år bestämde vi oss för en favorit i repris, men vi ville även besöka några fler öar kring Phuket. Denna gången bokade vi en utflykt med Phuket Marine Group och hade möjligheten att besöka fem olika öar och snorkla på samma utflykt.

Första stoppet för dagen blev den populära ön Koh Khai Nuk. Hit verkar nästan varenda båtutflykt kring Phuket stanna till. Vilket man kanske inte ser på bilderna. För på den ena sidan av ön, vid alla små klippor är det bra snorkling och med. många färgglada fiskar.

Så här kryllar det av människor. Men vi valde faktiskt att bada ifrån andra sidan av ön och där var det som ni ser knappt inte en människa. Vi hade strand remsan mer eller mindre för oss själva den stunden vi var på ön.

Koh Khai Nuk är en mindre ö med ett par mindre restauranger och barer för att köpa mat och dryck på. Annars är det inte så mycket mer än en paradis sandstrand och lite klippor. Väldigt mycket turister på förmiddagen.

Vi skulle ha åkt vidare till grannön Koh Khai Nai och snorklat bredvid ön, men det var så många brännmaneter just när vi kom, så vi stannade till utanför Koh Khai Nuk och snorklade en stund istället och såg en del fiskar.

Därefter fortsatte vi vidare till Koh Naka Noi. Men den ön var också vacker och värd ett eget inlägg.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *