Splash Jungle Waterpark Phuket

I Phuket finns ett relativt stort vattenland som vi har tänkt att besöka flera gånger, men det har inte blivit av. Men på denna Thailandsresan tog vi tag i saken och bokade en heldagsutflykt till Splash Jungle Waterpark Phuket.

Passar alla åldrar

Detta vattenlandet var lagom stort och passade såväl en 2-åring som en 8-åring liksom oss vuxna som också älskar vattenland och att åka vattenrutschbanor. Vi hade turen att trots högsäsong, onsdagen innan jul så var det lagom med folk och nästan inga köer alls.

Längdgränser

Säkerheten på vattenlandet kändes bra, då de var väldigt noggranna på längden och det fanns badvakter i stort sett överallt. Både där de större vattenrutschbanorna började och slutade. Det fanns även flytvästar att låna om man inte kunna simma eller ville ha ändå.

Vattenland för de yngre barnen

Vattenlandet var uppdelat i två delar. En del med mindre vattenrutschbanor och vattenlekgrejer för de små barnen.

Här stortrivdes verkligen vår yngre son. Han ville bara åka mera och mera. Det var så roligt att se hans stora glädje och hur mycket han uppskattade dagen på vattenlandet trots att han bara är dryga 2,5 år. Vattenlandet passar definitivt från ca 1 år och uppåt, eftersom det var anpassat i olika delar.

För äldre barn

För de som var minst 122 cm lång fanns många roliga och häftiga vattenrutschbanor. Både som man kunde åka ensam i ring, eller två och två i en dubblering eller en super häftig vattenrutschbana som man satt flera stycken i, nästan som i en flotte. Utbudet var minst sagt varierande.

Tivoli

Vattenlandet hade även ett ”minitivoli” och en liten spelhörna med olika sorters bollspel och sådant som brukar finnas på tivoli.

Underhållning med dans och deras egna maskotar

De hade även egna dansare och maskotar som underhöll med danser vid deras foodcourt.

Foodcourt

Man fick inte ta med sig mat och dryck in i parken. Men de hade en liten foodcourt mitt i vattenlandet med enklare mat som brukar finnas på vattenland. Vi åt korv med bröd, spagetti bolognese och fish ’n’ chips till lunch den dagen. Senare såg jag att de hade ett ställe med thaimat vid tivoli delen.

Priser och öppettider

Parken har öppet varje dag 10-17,45. En hel dag kostar 1500 Bath, barn 4-12 år kostar 750 Bath och sen gratis för barn under 4 år.

Vi hade en riktigt lyckad familjedag i parken och vi skulle definitivt kunna tänka oss att åka hit igen. Kanske nästa gång vi teser till Thailand.

Brukar ni besöka vattenparker på era resor?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *