5 saker du inte vill ska hända innan du ska ut och resa

1. Barnet blir sjukt dagarna innan avresa

När man har planerat en långresa långt innan och dessutom för att fira jul och jullov i solen och värmen, så vill man ju inte ställa in resan.

Dagarna innan vår avresa får vår yngsta son hög feber och hosta och jag befarar det värsta….

Lördags planerna fick snabbt ställas in och byttes mot ett besök på akuten. Efter en check av sonen så bestämde vi tillsammans med läkaren att påbörja en pencillin kur för att förhoppningsvis febern skulle försvinna och för att motverka en ev infektion i kroppen på den lille. Tack och lov kändes han bättre på söndagen så vi kunde resa iväg,

2. Du kommer fram till flygplatsen och ska checka in i maskinerna och det står att namnet inte stämmer överens med passet.

Det var bara att ställa sig i den enormt långa incheckningskön och checka in. Tack och lov fungerade det!

3. Du får väcka ditt sovande barn

Vi kommer fram till säkerhetskontrollen och får ok från den ena personen att barnet får åka igenom säkerhetskontrollen i sin vagn sovande och den andre säger nej och vi får väcka honom… sen tog det en evighet för att få honom att somna om på flyget…

4. Ditt barn springer runt i avgångshallen så han får en hostaattack och kräks.

Tack och lov hade jag med ETT ombyte med rena kläder.

5. Flyget blir nästan en timme försenat

När man bokat avresan en sen kväll 22.30 och flyget blir en timme försenat. En timme är egentligen inte så mycket, men med övertrötta barn som inte somnar blir det extra jobbigt. Jag trodde barnen skulle somna direkt vi kom ombord på flyget men tänk så fel jag hade…. Det var övertrötta och höll varandra vakna länge inatt….

Nu kan det bara bli bättre. Den lille mannen sover och verkar bättre. Vi är glada att vi i alla fall kom till Thailand. Nu ser vi fram emot två fridfulla veckor här nere.

Spana också in

4 kommentarer

  1. Men oj så jobbigt det låter. Att någon ska bli sjuk precis när man ska åka är ju alltid en oro man har. Hoppas han mår bättre och att ni får en riktigt skön semester!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *