När man reser och missar sitt barns Luciatåg

Som flygvärdinna är det inget konstigt om man jobbar på jul, nyår, midsommar, skolavslutning, julavslutning, på sitt barns Luciatåg…

Ja, flygen ska ju avgå på vanliga tider oavsett vilken dag det är. Jag kan heller inte be att få ledigt på ”alla dessa speciella dagar” eller alla lov. Då borde jag nog ha valt ett annat yrke… och det vill jag ju inte!

Visst känns det lite i mamma hjärtat när yngsta sonen hade sitt första Luciatåg på förskolan idag och jag missade det… Man fick heller inte ta bilder eller filma barnen när de sjöng…

Men vi provade i alla fall Tomte dräkten i måndags och klädde julgranen och sjöng julsånger tillsammans. Det var nästan som ett eget litet Lucia tåg. Han, den lilla Tomten kunde alla luciasånger nästan utantill, vilket var imponerande!

Förra året reste vi till Dubai 13 december och han missade Luciafirandet.

Nästa år har min äldsta son Luciatåg för hela skolan han går på och då hoppas jag att få ledigt och kunna gå på bådas Lucia firanden.

Har du varit på något Lucia firande idag?

Spana också in

1 kommentar

  1. Tråkigt att man inte ens får filma för privat bruk. Känns som alla regler kring det har gått för långt. Förstår att alla inte vill ha sina barn publicerade online men privat borde vara ok.

    Det kom lucia på jobbet idag (första gången på de 7 år jag jobbat här!!) så började dagen med det sedan var jag i St Jacobi kyrkan på kvällen på lucia konsert. Urmysigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *