Julkänsla på Teneriffa

I helgen var jag iväg på ett kort stopp (jobb relaterat) på Teneriffa och bodde i Teneriffas huvudstad Santa Cruz en natt.

Julkänslan infann sig direkt när vi ankom till hotellet där vi bodde. Denna fina granen stod grön och grann i hotellets reception och sedan hade de dagen till ära även en julmarknad runt om i hotellets lobby och övriga gemensamma utrymmen.

Det var riktigt mysigt. Något jag inte riktigt hade räknat med. Helgen som var hade jag stand by (jour), så planen var att jag och mamma egentligen skulle ha åkt till Drottningholmsslott på deras julmarknad. Men det blev jobb för mig istället!

Teneriffa bjöd verkligen på härlig julkänsla fast det var 20 grader varmt och sol. På flera ställen runt om i Santa Cruz har de planerat massor av färggranna julstjärnor.

Nere på torget i stan står redan julkrubban redo. I Spanien firar man ju även jul under Trettonhelgen, när de Tre Vise Männen kommer. Min vän som bor i Spanien säger att numera firar man julen både när vi firar jul i Sverige och den helgen.

Det kändes som att de hade gått all in i stan. Väldigt juligt och fint.

Jag avslutade min dryga timmes promenad runt i stan med en liten julefrukost på mitt favorit café Rincon Del Pan.

Har du varit på någon julmarknad i år?

Spana också in

1 kommentar

  1. Ja, jag hann med en snabb julmarknad i metropolen Herrljunga för någon vecka sedan, innan jag hoppade på tåget till huvudstaden. Men det är något som saknas inom mig, har liksom inte haft den där julkänslan som man hade som barn på väldigt många år. Jag börjar mer och mer ställa mig frågan varför man firar jul, bara kaos och pakethysteri. Jag blir tokig. Förmodligen därför jag rymmer landet varje år. Till länder med mindre hysteriska jultraditioner=) Fast i år blir det nog galnare än galnast, har råkat planera julafton i Jerusalem & Betlehem…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *