Zell am Ziller – Ett bra skidområde i Zillertal

Under vår skidresa på påsklovet i våras åkte vi skidor i Hochfügen och i Zell am Zillers skidområde som ligger i området Zillertal Arena i Tyrolen i västra Österrike.

Boende

Vi bodde på Alpina Zillertal Resort i Fügen och däremellan tog vi tåget – Zillertalbahn – mellan Fügen och Zell am Ziller. Tågresan mellan orterna tog ca 20 minuter.

Påsk i april

Eftersom påsken låg relativt sent i år, i början av april var det nästan sommarvärme nere i dalen. Runt 15-20 grader varmt och ingen snö så långt ögat kunde nå. Själva byn Zell am Ziller ligger på 580 m över havet bara. Men så fort man åkte upp med kabin liftarna till Rosenalm, så var skidbackarna snöklädda och det gick utmärkt att åka skidor.

Skidbackarna i Zillertal Arena

Väl uppe på Rosenalm på 1744 m är det helt magiskt vackert, fullt med snö och skidbackarna var riktigt bra pistade under påsklovsveckan här.

Vidare åkte vi upp ännu högre till Ubergangsjoch och 2500 m. Här uppe är det mestadels röda eller svarta backar, men vår son har verkligen utvecklats snabbt i sin skidåkning och det har gått bra.

Zillertal Arena har verkligen härliga backar och fina skidområden. Vi blev helt frälsta och skulle gärna återvända hit vid tillfälle.

Just idag är jag en enorm längtan efter att åka skidor och är glad att vi har en skidresa inbokad i vinter. Men hoppas såklart på flera skidresor. Vi älskar verkligen att åka till Alperna.

Är du nyfiken på fler skidorter i Österrike så var vi även i Kleinarl och Wagrain förra vintern och åkte skidor.

Vart åker du helst skidor?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *