3 trevliga orter på Gran Canaria

Gran Canaria står mig varmt om hjärtat. Dels för att jag har varit där så många gånger, men även för jag gillar Spanien överlag. Livet i Spanien känns enkelt. Nästan enklare än hemma ibland, framför allt för klimatet på Gran Canaria ofta, nästa året runt är bra. Betydligt varmare o h behagligare än hemma. Ön har ett stort utbud av sevärdheter, det finns många bra restauranger, fina stränder, riktigt bra hotell och shopping. Vad mer kan man önska om man vill fly vardagen.

Jag har under åren fått tre favorit orter på ön, som jag besökt flera gånger och gärna reser tillbaks till.

1. Las Palmas

Under vinterhalvåret är ju Las Palmas mer eller mindre mitt andra hem. Jag åker ner flera gånger per månad i jobb syfte och har mina favorit restauranger, älskar att strosa kring strandpromenaden eller ligga på stranden och åker gärna till Las Palmas gamla stan när tillfälle ges. Staden känns inte så turistig som övriga turistorter på ön.

2. Puerto Rico

Puerto Rico är en ort som passar såväl par som barnfamiljer. Orten erbjuder även hotell efter olika klasser och passar både för de som letar efter budget boenden som för den som vill bo lyxigare. Mitt favorit hotell i Puerto Rico är helt klart Marina Suits. Läget är helt fantastiskt vid havet och de serverar även god mat. Puerto Rico har även en strand och erbjuder en del shopping ett lagom utbud av restauranger.

Reser du med barn missa inte Angry Birds Activity Park i Puerto Rico.

3. Puerto de Mogan

Puerto de Mogan är verkligen en idyllisk och ur gullig liten by på Gran Canaria. Denna lilla vackra pärla får man inte missa om man reser till ön och den är helt klart värt ett dagsbesök. Här strosar man omkring längs den mysiga hamnen, förbi lilla stranden och längs fina hus med vackra bouganvillas.

Hotell tips

Letar du efter ett trevligt hotell på Gran Canaria spana gärna in mina hotelltips .

Har du någon favorit ort på Gran Canaria?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *