Restaurang Amfora i Dubrovnik

Den trevligaste kvällen på vår tjejweekend i Dubrovnik spenderades på Amfora Restaurant . Det var en riktigt bra restaurang med god mat, bra viner och bra service. Vi avnjöt en 5 rätter middag på restaurangen tillsammans med fyra olika Ahearne Vino – kroatiska viner, som är handgjorda av Jo Ahearne från London men med kroatiska druvor ifrån Hvar. Det är alltid spännande och gott att äta både lokala maträtter liksom lokala viner som är passande till maträtterna.

Förrätter

Till första förrätt var det ostron, som ni säkert vet inte min favorit, men jag fick höra från de andra att de var riktigt goda. Kroatiens kök består framför allt av mycket fisk- och skaldjur som fiskas direkt i havet utanför Dubrovniks kust. Så de håller sig mycket till så lokala råvaror som möjligt.

Andra förrätten var en rökt ål.

Varmrätter

Första varmrätten var en brässerad  ”grey mullet” en annan lokal fisk.

Jag och Diana i våra fina blusar från Sunday Stories.

Kötträtten var faktiskt den godaste rätten av de alla fem. Rostad fläskrygg med en potatiskaka och grönsaker.

Dessert

Desserten kanske egentligen inte blev så bild vänlig. Men det var en valnötspannacotta med lokalsylt och kaksmulor och smakade riktigt gott.

Lägg gärna denna restaurangen på minnet om du åker till Dubrovnik.

Är bra restauranger viktigt för dig när du reser?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *