Nästa resa går till Thailand igen…

Jag vet inte hur mycket vi har velat fram och tillbaks om denna resan till Thailand . Men nu har vi äntligen bestämt oss för att denna vinterns långresa går till Thailand igen över julen. Vi var i Thailand senast förra året hela familjen. För drygt 1,5 år sedan och då såg det ut som på bilden ovan. Barnen har växt en aning sedan sist och vi ser åter igen fram emot en långresa till solen och värmen. Sjätte gången gillt för Thailand och vi vet att det är ett vinnande koncept när man reser med barn.

Fira jul utomlands

Något som blir helt nytt för familjen är att vi ska fira julen bland palmerna och helt annorlunda än hur vi brukar fira den. Det blir den första julen utomlands för hela min lilla familj och utan våra familjer, mor- och farföräldrar. Det blir aningen konstigt, men vi har pratat med barnen och de set väldigt mycket fram emot att åka vattenrutschbana och Tomten den lär ju hitta till Thailand också. Men undrar hur Tomten ser ut i Thailand? Det återstår att se. . . Själv har jag faktiskt firat jul både på Teneriffa och i Livigno ( Italienska Alperna) när jag var yngre och jobbade som reseledare.

Sunwing Kamala Beach

I år har vi bokat det populära och 2018 års vinnare av Stora Barnsemesterpriset 2018 bland alla charter familjehotell – Sunwing Kamala Beach .

Vi har bott här två gånger tidigare när vår äldsta son var 7 mån och 1,5 år. Så nu ska det bli jätte roligt att komma tillbaka. Vi var faktiskt här och hälsade på våra vänner för 1,5 år sedan när vi var i Thailand sist och då bestämde vi oss för att hit åker vi nästa gång.

Resan är helt i privat regi och såklart väldigt kostsam eftersom vi reser på årets dyraste period jul- och nyår. Men vi har sagt till oss själva att detta blir familjens stora julklapp. Vi lever verkligen för att resa. Familjen mår verkligen bra av att få vara tillsammans utan alla måsten, som städa, tvätta, laga mat och diska….

Reser ni någonstans under julledighet? I år är det ju äntligen en ”bra” julhelg för långledigt.

Spana också in

8 kommentarer

 1. Det ser verkligen jättehärligt ut! Så underbart att slippa måsten som städning och matlagning.

  Själva har vi bara firat jul utomlands en gång sedan vi fick barn: julen 2014 i Prag. Det var mysigt!

  I jul är vi hemma men däremot väntar Fuerteventura i mars, du vet flygresan jag vann! 🙂

  Lycka till med den fortsatta reseplaneringen och även med resan så klart.

  Kramar

 2. Låter härligt med en jul i Thailand! Tyvärr kan inte min sambo vara ledig i mellandagarna annars skulle jag gärna åkt någonstans med familjen under jullovet i år. Som tur är har vi en härlig resa planerad till sportlovet istället. 🙂

 3. Hej vi är en familj på fyra som reser mycket. Älskar Thailand och det var där jag träffade min man för många år sedan. Har många gånger funderat på Thailand men till slut valt något annat av olika skäl. Men jag undrar, hur har det fungerat med barnen och tidsskillnaden? Och en annan fråga, eftersom du jobbar som flygvärdinna så vet du säkert, hur kommer det sig att hemresan från Thailand är längre än ditvägen?
  Tack på förhand 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *