Phukets kanske 5 finaste stränder

Vinter månaderna är snart här och längtan efter att ligga på en paradisstrand blir säkert större och större för varje dag. Thailand är ett land som står mig varmt om hjärtat och som jag gärna återvänder till. Första gången jag besökte Thailand var 2002 och därefter har jag besökt landet otaliga gånger både på privat semester resor och i jobbresor.

Jag tänkte passa på och tipsa er om fem stränder som jag gillar väldigt mycket i Phuket. Thailand och Phuket har så många fina sandstränder, men här bjuder jag på mina  fem bästa tips.

1. Paradise Beach

Paradise Beach ligger ca 15 min med taxi ifrån Patong. Det är en privat strand och här får man betala en liten summa för att gå in. Men det är väl värt det, då stranden är både fin och fräsch.

2. Laem Sing Beach

Laem Sing är en liten mysig strand som man numera bara når med båt. Här är ödsligt, inga solsängar och man får en riktig paradis känsla. Ta med matsäck om du inte köper någon utflykt där mat ingår.

3. Kamala Beach

Kamala Beach är en relativt liten strand också, ca 2 km lång, men en väldigt populär strand. Den är ofta full av människor på dagtid. Men det mysigaste av allt är alla restauranger  och beach clubs, som ligger längs stranden. Så att man verkligen kan sitta med sanden mellan tårna och äta middag eller ta en drink och njuta av vackra solnedgångar.

4. Freedom Beach

Freedom Beach  ligger ca 20 minuter med båt ifrån Patong Beach. Hit är det allra enklast att åka båt. Denna stranden är också relativ liten, men mysig. Här finns bara en restaurang, så ett tips är att boka lunch redan när ni kommer till Freedom Beach eller ha med sig picknick.

 

5. Bangtao Beach

Bangtao Beach är nog den längsta stranden på Phuket. Här kan man verkligen få stora delar av stranden helt för sig själv. Visst ligger det många lyxhotell kring stranden och i närheten. Det finns restauranger och beach clubs här också, men det går också att hitta små strandremsor och ligga mer eller mindre privat här.

Vi har bott på Sunwing Bangtao Beach, när vi har besökt stranden. Och resorten ligger mer eller mindre på stranden med bästa tänkbara läget.

 

Undvik Patong Beach

Phuket kryllar av många finna stränder. Detta är bara några av de fem som jag gillar bäst. En strand som inte tilltalar mig särskilt mycket i Thailand är Patong Beach. Här är massor med folk, det är bitvis skräpigt och känns inte alls lika mysigt och trevligt som ovan nämna stränder.

Har du någon annan favoritstrand i Thailand?

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *