När flygbolaget går i konkurs och livet ändras över en natt…

För exakt på dagen för 10 år sedan ändrats mitt liv ganska drastiskt över en natt…

Flygbolaget Sterling, där jag började min flygvärdinnekarriär 2005, går i konkurs tidigt på morgonen den 29 oktober 2008.

Jag skulle upp tidigt för att jobba den dagen och blev väckt av ett telefonsamtal tio minuter innan min väckarklocka skulle ringa. Någon ringde till mig och sa;

”Sterling har gått i konkurs och du har inget jobb längre”.

Det var svårt att ta in…. vad skulle jag svara… samtalet avslutades. Jag läste ett sms i min telefon som hade skickats några minuter innan. Jag funderade. Kunde inte somna om. Var det en mardröm? Eller var det på riktigt. Nä.. det var en mardröm.

Jag i vår färgglada och röda uniform framför Citronen – vårt gula Sterling flygplan.

Jag blev klarvaken från mardrömmen slog på TVn och nyhetssändningarna var i fullgång och största nyheten var att flygbolaget Sterling hade gått i konkurs…

De gick dessutom i konkurs dagen innan vi fick vår lön. Vi fick alltid lön den 30:e varje månad. Så helt plötsligt står man där utan jobb och utan lön… Ni förstår säkert vilken mardröm det var…

Hela dagen var fylld av sorg. Vi samlades flera kollegor och grät. Det var oerhört svårt att ta in… Flera veckor av sorg. När man från en dag till en annan dag helt ofrivilligt inte har något jobb att gå till…

Idag är jag ändå tacksam för jag fick ett annat flygjobb relativt snabbt, efter konkursen och på det flygbolaget jobbar jag än idag. Så allt dåligt har ofta något bra med sig… Det blev inom sinom tid nya vingar och ett nytt flygjobb, vilket jag är glad för. Men just den dagen var nog en av mina värsta dagar i mitt liv…

Livet är ju inte alltid en dans på rosor…

Spana också in

5 kommentarer

  1. Vad bra att du skrev det inlägget. Visst är det ”katastrof” för resenärerna som inte kommer iväg eller de som redan är på destinationen och blir oroliga för hur de ska komma hem. Guiderna blir ofta påhoppade trots att de ju faktiskt inte kan göra ett dugg åt situationen utan väntar på besked från de ”högre”. Men för de som över en natt blir utan jobb och lön är det ju faktiskt värre, jag undrar hur många som tänker på det…

  2. Oj vilket trama! Förstår att det var jobbigt. Dock, som du säger, i det långa loppet finns det få onda saker som inte för något gott med sig.

  3. Måste ha varit som en mardröm att vakna till det där. Kommer ihåg att en kollega drabbades och såg till att vi fick koll! Skönt att det ordnade sig för dig!

  4. Vilken marddröm. Baksidan med flygbranschen att det går så snabbt och är osäkert. Minns den dagen SAS nästan gick i konkurs 2012, jag var påväg hem från semester i Brasilien och på söndagkvällen satt jag i FRA och väntade på sista flighten till ARN, många tankar där i huvudet. Pratade med en kollega som var i Singapore och de hade fått cash så de skulle kunna ta sig hem om det skulle skita sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *