Good Food Festival i Dubrovnik

En av årets höjdpunkter i Dubrovnik är deras  Good Food Festival som Dubrovniks turistbyrå anordnar varje år i oktober och nu var det för 5:e året i rad. Det är en populär  matfestival i Kroatien med fokus på lokala råvaror och lokala viner från de närliggande regionerna. I år var jag  och Diana   förstås på plats och avnjöt dessa goda delikatesser under vår resa till Dubrovnik förra helgen.

Ett 200 meter långt långbord med mat, desserter och vin

Good Food Festivals höjdpunkt på hela festivalen är verkligen det berömda Dubrovačka Trpeza eller Dubrovnik Bord, som är ett  200 meter långt ”långbord” längs hela huvudgatan i Stradun med lokala delikatesser, desserter , mat och vin från Dubrovniks olika restauranger hotellkedjor och vingårdar. Det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga som inte bör missas. Älskar du, som jag, mat och dryck boka redan nu in veckan när det är Good Food Festival nästa år i Dubrovnik, för att inte missa denna häftiga upplevelse.

För att kunna delta på detta långbordet så köper en vinbiljett och en matbiljett på söndagen bredvid långbordet och får då en tallrik, bestick och ett vinglas. Sedan får man strosa omkring och spana in vilket bord man vill frossa loss på. Utbudet är ju enormt, tänkt dig 200 meter fyllt av bara mat, desserter och dryck. När klockan slår tolv så är det dags att tränga sig fram till rätt bord och fylla sin tallrik med så mycket som man vill ha. En biljett räcker bara till ett ställe / bord.  Det kostade heller inte särskilt mycket om jag minns rätt så var det ca 15 Kn för maten och 25 Kn för vinet, så cirka 70-80 SEK för både mat och dryck.

Jag och Diana hade sådan enorm bestlutsångest för vilket bord vi skulle välja…. Det fanns verkligen så mycket god mat som ni ser. Till slut kom vi på den goda idén att vi valde ut de två borden som vi både gillade mest, så gick vi till ett varsitt bord och fyllde våra tallrikar och delade sedan på allt. Det var nog det smartaste vi kunnat gjort och vi fick därmed testa många olika specialiteter. Såväl matiga som desserter.

Detta var verkligen en upplevelse utöver det vanliga och som jag tidigare nämnt, verkligen ett perfekt tillfälle att kombinera en weekend i Dubrovnik just med denna matfestivalen.

Av e slump så lyckades vi dessutom välja ut två av de bästa vinerna i Kroatien. Så ser ni någon gång denna flaskan så var både deras röda och vita vin super gott.

Läs gärna med hos Diana och se hennes fina bilder också från Good Food Festival.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *