Hilton Imperial Dubrovnik Hotel

Under vår trevliga  weekend bodde  jag och Diana riktigt lyxigt på  fem stjärniga Hilton Imperial Dubrovnik, som är vackert beläget i en historisk byggnad från 1897, där rummen återspeglar det sena 1800-talets charm i kombination med modern teknik. Alla rum är luftkonditionerade och har en platt-tv med satellitkanaler.

Läge

Hilton Imperial Dubrovnik ligger precis vid Dubrovniks historiska centrum, som är ett av Unescos världsarv. Med knappa 3 minuters promenad når du Dubrovniks vackra och gamla stadsdel. Stradun. . Dubrovniks historiska hamn, med turistbåtar till den vackra ön Lokrum, ligger 750 meter från Hilton Imperial. Det är 850 meter till klapperstensstranden Banje och linbanan som går till berget Srđ. Dubrovnik flygplats ligger endast  20 km bort

Rummen

Rummen var stora fräscha och rymliga och de flesta hade fin utsikt mot Dubrovniks gamla stadsdel.

Jag hade turen att få ett rum högs upp med en stor terrass där vi kunde ligga och sola.

 

Fantastisk utsikt 

Utsikten var helt underbar från min terrass och det var minst sagt magiskt att vakna varje morgon och blicka ut mot Adriatiska havet och Dubrovniks gamla stadsdel.

Lobby och bar

Hotellet har relativt nyligen renoverat och öppnat upp en stor och fräsch lobbybar även med balkonger där man kunde sitta ute och njuta av en Afternoon Tea, kaffe eller en god drink.

Frukosten

Frukosten kan avnjutas i deras mysiga trädgård. Här finns ett stort urval av varma och kalla rätter, mousserande vin och du kan få din omelett efter önskemål, beställa goda våfflor eller pannkakor om du önskar. Gokaffe som cappuccino och espresso ingår också och de har ett urval av nytta smoothies, färska frukter och nötter för den som önskar att vara hälsosam.

Wellness och spa

Hotellet hade även en trevlig wellness avdelning som vi besökte flera gånger och njöt av både pool och bastubad.

 

I lågsäsong är hotellet dessutom relativt prisvärt och man kan bo här en natt för ca 1200 sek och uppåt.

 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *