Bästa utsikten över Dubrovnik

Ett måste om man besöker Dubrovnik är verkligen att ta Dubrovnik Cable Car upp till toppen av berget ovanför staden, som ger en magisk vacker utsikt över Dubrovniks gamla stad, ut över Adriatiska havet, flera öar och hela Dubrovniks stadsdel.

Ni ser själva hur vackert det är! Det är ingen prisvärd tur. En tur och retur biljett kostar 150 Kn ( vilket är ca 225 SEK). Men jag tycker absolut det är ett måste när man är här, för att det är så fint och man får verkligen ett helhets perspektiv över Dubrovnik som stadsdel och även de närliggande öarna runt omkring.

Uppe på toppen finns dessa utsiktsplatser i flera våningar, en restaurang om man vill äta eller ta ett glas vin eller en kaffe och njuta av utsikten.

Jag och Diana njöt mest av utsikten och trängdes bland alla asiater som också var i Kroatien.

Dessa magiska ögonblick är verkligen minnen för livet. Kroatien har överträffat mina förväntningar igen. Förra året besökte jag Kroatien för första gången, och ju mer jag upplever av Kroatien ju mer vill jag se och göra.

Har du något favorit resmål i Kroatien?

Spana också in

4 kommentarer

  1. Vilken helt fantastisk utsikt :), Vi har länge varit på gång till Dubrovnik och nu gjorde du allt att jag/vi bestämt oss för att vi ska åka över en långweekend längre fram eller till våren 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *