9 rysligt roliga höstlovstips

Höstlovet eller läslovet som det numera även kallas närmar sig med stormsteg. Knapp två veckor kvar. Kan inte fatta att halva höstterminen redan har passerat.

Jag tänkte bjuda er på några rysligt roliga höstlovstips.

Halloween verkar bara bli större och större i Sverige och de flesta nöjesparker verkar i år slå på stort och pynta sina parker i rysligt halloween skrud.

1. Halloween på Gröna Lund

Förra året hade Halloween på Gröna Lund premiär och det var riktigt bra. Redan till helgen slår de upp portarna för årets Halloween. Vi väntar med spänning på hur det kommer att se ut i år.

Öppet: 19-21 okt och 26 okt – 4 nov.

2. Halloween i Furuvik

I år tänkte vi även försöka hinna med att besöka Halloween i Furuvik. De kör rysmys för hela familjen med premiär helgen 27-28 okt och 31 okt- 4 nov och är helt nytt.

3. Bounce Free Jumping Revolution

I Stockholm, Göteborg och Malmö finns Bounce som är en enormt stor trampolinpark och som även har en inomhus parkourbana. Bounce har öppet 9-21 hela höstlovet, men ett tips är att boka tidpunkten på nätet innan ni ska dit, så det verkligen finns plats.

4. Spöklov på Sagolandet Tomteland

För två år sedan åkte vi upp och firade Spöklov på Sagolandet Tomteland uppe i Dalarna och det var en riktigt lyckad helg. Även i år 1-3 november har de samma upplägg i Tomteland.

5. Orsa Rovdjurspark

När vi ändå var uppe i Dalarna passade vi även på att besöka Orsa Rovdjurspark som är Europas största Rovdjurspark och ligger relativt nära Tomteland.

6. Halloween på Tanumstrand

I somras besökte vi mysiga Tanumstrand i Bohuslän. Men denna trevliga anläggningen är öppen året om och på höstlovet har de Halloween där. Det låter riktigt spännande. Hade det inte varit så långt hade vi gärna åkt dit igen. Men det får helt enkelt vänta till i sommar igen.

7. Kokpunkten – Västerås

Kokpunkten i Västerås är Nordens första actionbad och ett riktigt häftigt äventyrsbad. Vi har bara varit här två gången, men båda gångerna har vår äldsta son älskat det. Så det är nog dags för ett snart återbesök.

8. Extremfabriken – träning för hela familjen

Vill man utmana sig själv tillsammans med familjen åk till Extremfabriken och kör deras hinderbana och kör Ninja träning. Det är både roligt och utmanande.

9. Höstlovskryssning

På de flesta loven brukar vi försöka komma iväg på en trevlig kryssning. Både Silja Line, Viking Line och Birka Cruises brukar ha många roliga aktiviteter under loven.

Här var nio varierande tips i vårt avlånga land. Kanske har du ännu fler häftiga höstlovstips? Vad gör du på höstlovet med barnen?

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *