4 trevliga hotell tips på Gran Canaria

Infinity pool med utsikt ut mot Atlanten på Marina Suits.

Regnet smattrar på mina fönsterrutor. Det var kallt imorse och både mössa och vantar åkte på. Jag insåg på riktigt att det är dags att boka en vinterresa till solen.

Gran Canaria är alltid ett relativt solsäkert resmål i stort sett året om. Söker man sol och värme under vinterhalvåret ska man definitivt välja den södra delen av ön.

Gran Canaria står mig varmt om hjärtat. Jag besökte ön första gången som 10-åring och resorna hit har varit många. Både med min familj och på mina jobbresor.

Ön har verkligen något för alla smaker. För er som kanske aldrig har besökt ön tipsar jag gärna om fyra trevliga hotell som passar såväl liten som stor eller gammal som ung.

1. Marina Suits

Marina Suits i Puerto Rico är verkligen ett fantastiskt hotell beläget precis vid havet. Utsikten från hotellet, frukostrestaursangen och poolen är magisk och rummen lika så. Vi hade halvpension på hotellet och såväl frukostarna som middagarna var riktigt goda. En av kvällarna njöt vi av grillkväll utomhus.

2. Cordial Mogan Playa

I den mysiga lilla byn Puerto de Mogan ligger hotellet Cordial Mogan Playa. Som förmodligen var ett av Gran Canarias trevligaste SPA. Här bor man centralt i den idylliska lilla byn ett stenkast ifrån den lilla stranden. Vi var på hotellet över dagen för att gå spa och åt riktigt goda tapas till lunch.

3. Gloria Palace San Agustin Thalasso & Hotel

I den trevliga byn San Agustin ligger Gloria Palace San Agustin Thalasso & Hotel med en enorm utsikt över hela byn. Hotellet är enormt stort med pooler, spa, restauranger och en vuxen avdelning på taket. Så det passar både barnfamiljen som paren.

4. Sunwing Arguineguin Seafront

Det absolut bästa hotellet för barnfamiljer är förmodligen Sunwing Arguineguin Seafront. Här finns pooler, roliga aktiviteter både för stora och små barn. Ett bra spa och gym finns även här. Den enda nackdelen är att det finns ingen strand i närheten av hotellet, man får gå dryga 10 minuter till Anfistranden.

Ordningen på hotellen är inte i någon kronologisk ordning av favoriter.

Har du några andra trevliga hotell tips på Gran Canaria?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *