San Cristóbal de La Laguna på Teneriffa

San Cristóbal de La Laguna är staden  som ligger på norra Teneriffa och är faktiskt Kanarieöarnas första stad. Den ligger strax norr om Teneriffas största stad Santa Cruz.  Än i dag är det den enda staden på ön som har utsetts till ett världsarv av Unesco.  Stadens vackra arkitektur har gjort den till en av Unescos världsarvsstäder. Här finns många av öns viktigaste religiösa byggnader som katedralen i San Cristóbal de La Laguna och kyrkan Señora de la Concepción, som båda är värda ett besök.

Numera är staden även en känd universitetsstad på Kanarieöarna. 1927 upprättades nämligen  universitetet Universidad de San Fernando   –  som idag heter  Universidad de La Laguna i La Laguna.

Staden anses en av de mest kulturella städerna på Kanarieöarna.

Mellan La Laguna och Santa Cruz de Tenerife går sedan 2007 en spårväg, Tranvía de Tenerife, så man enkelt kan ta sig till staden.

San Cristóbal de La Laguna, en gång huvudstad på Teneriffa, är en historisk stad på Kanarieöarna, grundad för mer än 500 år sedan.

Mysiga kullerstens gator

Här strosar man omkring på mysiga kullerstensgator bland de färgglada husen och insuper den kanariska atmosfären.

 Katedralen i San Cristóbal de La Laguna

Katedralen i San Cristóbal de La Laguna (Santa Iglesia Catedral de Nuestra Señora de los Remedios eller Santa Iglesia Catedral de San Cristóbal de La Laguna) är den katolska katedralen på ön Teneriffa (Kanarieöarna, Spanien).  Katedralen  är belägen i staden  mitt i San Cristóbal de La Laguna och går inte att missa när man strosar genom staden.  Det är en nygotisk kyrka med en nyklassicistisk fasad som senast är uppförd från början av 1900- talet.

 Señora de la Concepción – kyrkan

Señora de la Concepción är en kyrkobyggnad i San Cristóbal de La Laguna på Kanarieöarna. Kyrkan, som förklarades vara ett kulturellt minnesmärke 1948, har en liknande arkitektur som kyrkan Señora de la Concepión i Santa Cruz de Tenerife.

Trevligt torg

Det mysiga med spanska städer är alla dessa vackra torg, där det alltid finns möjlighet att slå sig ner och studera omgivningen.

Det var inte speciellt höstligt i staden, träden var fortfarande gröna och blommorna stod i blom, sådan härlig känsla at strosa omkring i stan.

Shopping

Det finns även ett utbud av shoppinggator med både märkesklädesbutiker liksom andra butiker om man är shoppingsugen.

Trevlig bar bredvid kyrkan

Vi slog oss ner ett slag bredvid den vackra kyrkan och tog ett glas och tittade på människor. Man märker att det är betydligt lugnare i La Laguna än i Santa Cruz.

Tapas restaurang

Här finns ett stort utbud av mindre tapas restauranger. Vi hade blivit rekommenderade en restaurang som hette La Ventana, men den var tyvärr stängd på måndag kvällen när vi var i stan. Så vi slog oss ner på restaurangen bredvid (som jag inte minns vad den hette), så klantigt av mig. Men de serverade goda tapas.

Vi var tre personer och beställde in sex olika tapas plus bröd och aioli och betalade 15 Euro var för middagen inklusive lokalt vin/öl. Det märks att priserna är betydligt lägre än i Santa Cruz.

Ta sig till La Laguna

Vi tog spårvagnen från Santa Cruz till La Laguna som går väldig ofta och stannar på långa olika stationer i Santa Cruz. Resan med spårvagnen tog ca 30 min och kostade 1.35 Euro enkel väg.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *