Lilla Kvarnholmen Lekparken

För drygt ett år sedan invigdes den nya lekparken Lilla Kvarnholmen som ligger just på Kvarnholmen i Nacka. I helgen, äntligen slog vi tag i saken och åkte hit, då jag har hört väldigt gott om lekparken.

Det är en jätte fin lekpark som är skapad av konstnären Tor Svae, som står bakom flera härliga lekparker med sagomotiv som Junibacken som ligger ute på Djurgården och även den populära Mulle Meck lekparken som ligger i Järvastaden.

Det var verkligen en jätte fin mindre lekpark som barnen gillade. Stort plus att man kunde gå in och leka i små gulliga hus, eftersom det tyvärr började regna lite. Vi lekte affär en stund i byggnaden som var byggd som affär och var inne i Kvarnen en stund där man även kunde åka rutschebana.

Lekparken Lilla Kvarnholmen har faktisk utformats tillsammans med Kvarnholmsbor i en medskapande process och resultatet blev ett Kvarnholmen i miniatyr, som det såg ut på den tiden då kvarnarna fortfarande malde mjöl. Här kan barnen ”laga mat”, leka affär i en liten Konsumbutik, leka på båten Tre kronor och åka rutschbana på en miniatyrvariant av en gamla kvarnen Tre kronor. Sådan himla bra idé. Fler lekparker borde göras så här.

Lekparken ligger i söderläge som bjuder även på en fantastisk utsikt över Svindersviken.

Hitta hit

Lilla Kvarnholmen lekparken ligger på Kvarnholmens södra sida, på Södra vägen nära de gamla radhusen. Tar man buss kan man hoppa av vid busshållplatsen Tre Kronor och promenera ett par minuter.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *