Att åka på ”vintersäsongens” första stopp

Tidigare har jag fått förfrågan om att skriva mer om mitt liv som flygvärdinna. Jag har tänkt att det kanske egentligen inte är så intressant. Men nu när några av er har frågat, så ska jag försöka med det. Jag tänker mig att de generella restipsen är mer intressanta, men här kommer en ny uppdatering om livet som flygvärdinna.

I början av månaden skrev jag om den årliga cabin crew kursen vi måste gå varje år för att vara uppdaterade på allt om säkerheten, rädda liv, sjukdomar, bränder etc.

Livet som flygvärdinna har faktiskt en lite mer glamorös sida också. Det är när bi får nöjet att gå av på olika destinationer.

När man nu hela sommarhalvåret har flugit turn arounds som vi kallar det. Oftast tur och retur ner till Medelhavet eller Gran Canaria, med arbetsdagar på 10-14 timmar per dag, så kommer vintersäsongen när vi faktiskt får möjligheten att stanna kvar en eller ett par nätter på en destination ibland.

Jag hade den stora äran att få kliva av på Teneriffa i tisdags eftermiddag och flyga passivt till Las Palmas, för att sedan övernatta där en natt.

Arbetsdagen i tisdags slutade ändå på närmare 11h, när vi var framme på hotellet i Las Palmas. Och sedan hade jag cirka 20 timmars ledigt / vila innan det var dags att jobba hem.

En ledig kväll och förmiddag blev det och mycket hann jag med, vad får ni läsa inom kort.

Man längtar alltid efter säsongens första stopp. Då uppskattar man det verkligen mycket. Och trots att jag har varit i Las Palmas ofantligt många gånger älskar jag det lika mycket varje gång jag kommer ner.

Nästa jobbresa går till Teneriffa på söndag och dit längtar jag också.

Vad vill du läsa mer om, om livet som flygvärdinna?

Spana också in

6 kommentarer

  1. Ja, mer om detta. T.ex hur ett schema kan se. Vilka utmaningar ni har i luften? Tänker på knepiga passagerare etc. Ha en fin kväll!

  2. Gud va härligt !! det där är den ”delen” av jobbet som jag är riktigt avundsjuk på !
    En natt här och där på varmare ort. Men samtidigt så skulle det vara nästa omöjligt att få ihop den vardagen hos oss då mannen i huset jobbar mycket – och ofta från sitt kontor i stockholm.
    Bara att jag bytt jobb och jobbar som säljare, innebär en del pyssel med tider, men det är bara dagtid i veckorna, vilket är liiite lättare att hantera 😉
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *