18 tips på weekendresmål

Regnet öser ner utanför fönstret och kanske blir längtan efter sol, bad och värme större. Eller kanske längtan att bara kunna sitta på en uteservering och äta lunch eller middag.

Jag märker att alla mina inlägg om weekendtips ständigt läses mer och mer, vilket glädjer mig mycket.

Därför har jag satt ihop en guide till weekendtips för alla smaker. Vissa gillar kanske sol- och badweekends mer än storstadsweekends. Eller vill hellre resa till budgetvänliga storstäder.

Här bjuder jag på 18 tips på trevliga weekends främst i Europa.

6 tips på sol- och bad weekends

Sol- och bad weekends är alltid härligt. Jag försöker alltid få till ett par sol- och bad weekends under året. Både med familjen och även med vänner. Här bjuder jag på 6 – härliga sol och bad weekends i Europa. Alla funkar från tidig vår till sen höst.

5 budget vänliga storstäder

Letar du hellre tips på prisvärda weekends bjuder jag här på 4 prisvärda weekendtips i Europa på 4 vackra huvudstäder. Några av tipsen är återkommande här, men de baltiska städerna är både vackra, prisvärda och har många fina sevärdheter – läs även 3 tips på budget weekends i Europa.

Dubai – långväga weekend

Dubai känns kanske som det ligger långt bort. Men det tar faktiskt bara dryga 6 h att flyga till Dubai. Förra året reste vi hela familjen på en 5-dagars weekend till Dubai och det fungerade utmärkt. Tidsskillnaden är ju bara 3h och det fungerar därmed utmärkt även med barn. Läs gärna min Dubai guide.

3 Nordiska huvudstäder

Man får inte underskatta våra vackra nordiska huvudstäder. De ligger nära och har mycket spännande att erbjuda för alla typer. Läs gärna om Tre nordiska huvudstäder som är värda att besökas.

3 trevliga städer i Belgien

Senaste året har vi förälskat oss i vackra Belgien. Förra året besökte vi hela familjen Belgien för första gången och insåg hur bra det gick att resa på stadsweekends med barn och ta sig med tåg mellan två städer, på en och samma vecka. Vi besökte då Antwerpen och Mechelen.

I våras var vi i den medeltida och gulliga staden Brügge och blev än en gång frälsta.

I oktober bär det av till ett nytt weekendresmål, vilket jag ser väldigt mycket fram emot.

Har du några andra tips på trevliga weekends? Kommentera gärna.

Spana också in

3 kommentarer

  1. Återigen Prag. Mycket sevärdheter, mysigt i gamla staden, tar 1h och 45 min dit, massa trevliga spamöjligheter, spännande och gud inhemsk mat samt prisvärt! Älskar Prag m familj el vänner el varför inte upptäcka på egen hand. Kram H

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *