Centerparcs De Kempervennen i södra Holland

Upplevelseparkerna Center Parcs är de perfekta semesteranläggningarna för alla familjer, oavsett storlek och väderlek. Det är optimalt för en generationsresa så hela den stora familjen får en härlig vistelse.

Dessa parker har ett stort utbud av aktiviteter för alla i familjen, både för vuxna och barn i alla åldrar. Konceptet Center Parcs är ett europeiskt nätverk av semesterbyar som grundades i Holland 1968. Det finns numera 9 härliga i parker i Holland med olika inriktning i olika delar av landet. Alla de holländska parkerna befinner sig i härliga lantliga miljöer omgivna av naturen. Varje park har sin egen karaktär och särskilda aktiviteter, men alla parkerna erbjuder alltid mysiga stugor i naturen, en inomhusmarknad, det subtropiska badparadiset Aqua Mundo och några av parkerna erbjuder även avkopplande spa och lyx.

I helgen reste jag och min yngsta son på  en upptäcksresa till Holland och besökte Center Parcs De Kempervennen.

Stranden

I södra Holland mitt ute på landsbygden ligger den natursköna De Kempervennen parken som är beläget vid ett par insjöar. Här finner man verkligen lugnet på de härliga naturstigarna runt om i området. Man kan bo på små husbåtar på vattnet precis vid strandkanten eller i små söta stugor. Här finns många djur som vissa tider går fritt runt på en del av området.

Center Parcs De Kempervennen har en fin liten sandstrand vid den ena sjön, där det går utmärkt att bada på sommaren. Vi besökte parken i mitten av september och det var lite mer höstligt i luften då och vi var inte sugna på att bada.

Bo i små husbåtar på vattnet

Man kan även bo på små husbåtar på vattnet precis vid strandkanten eller i små söta stugor runt om på anläggningen. Här finns många djur som vissa tider går fritt runt på en del av området.

Mysig naturskön stuga

Vi bodde i en mysig stuga precis vid en liten damm med olika slags fåglar. Två sovrum, stort vardagsrum och badrum även med bastu.

Att vakna upp till denna utsikten varje morgon var som balsam för själen. Lugnt, stilla och alldeles underbart.

En av kvällarna njöt vi av take away mat på vår stora terass.

En härlig höstkväll i sensommar sol.

Lekparker

Här fanns flera lekparker både på stranden och vid Kids Club. Men vi tyckte den på stranden var mysigaste och här var det flest barn som min son kunde leka med.

Precis bredvid lekparken fanns alla djuren, som både gick fritt en stund på dagen och inne i deras hagar.

Djur

Man var välkommen in och komma nära djuren och kunde även få se när de fick mat. Här fanns åsnor, kor, får, getter, höns, grisar och ett rådjur.

De gillade verkligen att få besök och när man pratade med dem. De var verkligen vana med barn.

Aqua Park

I sjön hade de även en Aqua Park – en äventyrsbana för större barn på vattnet. Det såg riktigt roligt och utmanande ut.

Trampbåtar och svanar

En av dagarna var det riktigt fint väder, så vi hyrde en trampbåt som var en svan och trampade runt på sjön. Det älskade sonen. Då hade vi även första parkett till alla som åkte vattenskidor och wakeboard på sjön – som också var väldigt spännande.

Det fanns även små söta båtar att åka omkring i. Men mamman ville förknippa nytta med nöje och trampade gärna runt i 1h istället.

Aqua Dome

En stor favorit för de flesta barnfamiljer är förmodligen deras stora inomhus äventyrsbad Aqua Dome. Här finns flera olika vattenrutschbanor, flera pooler, vågmaskin, utomhuspooler, wild water slide och mycket mer. Med andra ord så kan man roa sig här en hel dag utan problem. Aqua Dome är väldigt tropiskt och har en restaurange / café där man även kan handla något att äta eller dricka medan man tar en paus.

De hade även några mindre avdelningar för små barn, med mindre vattenrutschbanor och vattenleksaker. Man kunde även gratis låna flytvästar, madrasser om man önskade gratis.

Montana Snowcenter

Tidigare skrev jag om deras inomhus skidbackar i Montana Snowcenter dit holländarna åker för att åka skidor.

 

Inom kort kommer jag skriva om Aqua Market, där det fanns flera restauranger och vad som erbjöds i matväg på anläggningen.

Själva anläggningen är verkligen optimal för barnfamiljer och den har öppet året runt och passar perfekt för en trevlig höstlovsresa. Den är dock aningen sliten, då den har många år på nacken. Men hur härligt är det inte att bara njuta i naturen, vara bland djur eller bada på äventyrsbad med sin familj!

————-

Denna vistelsen var ett samarbete med Center Parcs , men alla bilder och åsikter är som vanligt alltid  mina egna. 

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *