Flyga med lågprisbolaget Transavia till Eindhoven

På vår weekend till Holland flög vi med lågprisbolaget Transavia. Från början hade jag ingen aning om att detta flygbolag ens flög från Arlanda till Holland. Men desto mer jag sökte på flyg så hittade jag det.

Prisvärt lågpris flygbolag

Att flyga på en weekend fredag-måndag är ofta väldigt dyrt – hutlösa priser var det verkligen på flygbiljetter. Men detta alternativet var mer än halva priset för oss två jämfört med andra flygbolag som flyger till Holland.

Checka in online hemma

När det är mindre än ett dygn kvar till avresa får man ett email så man kan checka in online och man får sitt boarding card även digitalt. Har man inget bagage att checka in kan man därmed gå direkt till säkerhetskontrollen på Arlanda.

Arlanda Terminal 2

Värt att veta är att Transavia är ett av de få flygbolagen som avgår ifrån Terminal 2. Den minsta utrikes terminalen på Arlanda.

Vi hade bokat och betalt för två bagage att checka in, en resväska och lilla L:s resevagn. Så vi ställde oss i kön för att checka in vårt bagage. Då fick vi även nya utskrivna boarding card. Bra att veta att Transavia inte tar betalt för tjänsten att skriva ut boarding card (som vissa andra lågprisbolag gör).

Flyga från A till B

Någon sov väldigt gott på flygresan hem idag…

När man bara ska flyga från A till B med en kort flygresa tycker jag det fungerar utmärkt med lågprisbolag.

Utbud ombord

Det finns ett urval av smörgåsar, snacks och även varma och kalla drycker att köpa ombord. Ex en kaffe eller läsk kostade från 2,80 Euro och uppåt.

Eindhoven flygplats

Eindhoven flygplats är en relativt liten flygplats i södra Holland, i närheten av gränsen till Belgien. Det märks att det är en flygplats för lågprisflyg, för vi ser endast lågprisflyg plan på flygplatsen och ett och annat privatjet ?!

Flygplatsen har en mindre taxfree affär, några caféer, barer och en mindre lekhörna för barn.

Vi var på flygplatsen ca 1h och 40 min innan vårt flyg avgick och det räckte gott och väl, trots att Transavia rekommenderar 2h och 40 min innan avgång.

Prisvärt och enkelt

Det var helt klart värt att flyga med dem. Inga stora kostnader och allt fungerade väldigt smidigt.

Vi betalade ca 200 Euro för två flygbiljetter inklusive bagage för denna resan en weekend fredag – måndag. Det gäller man bokat resan j god tid. Jag såg nu att flyga ner för 29 Euro, men med endast handbagage.

Brukar du resa med lågpris flygbolag?

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag har flugit några vändor med Transavia från olika håll i Europa. Förutom den gräsliga färgen i kabinen så är det som vilket lågprisbolag som helst. Fördelen med Eindhoven är närheten till Antwerpen. Även om Eindhoven som stad faktiskt är rätt trevlig på sommaren.

    Sen en annan sak, närmare 20 flygbolag från tre allianser trafikerar Terminal 2. Sen om man ska hård dra det hela så är faktiskt Terminal 3 den minsta utrikesterminalen på Arlanda eftersom det finns en linje till Mariehamn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *